Enthousiaste deelname bij Train de Trainer – “Motorisch leren”

Op maandag 25 maart organiseerde Willem van Lindenberg van Stg Viking een trainers-bijeenkomst gericht op Motorisch Leren. Er waren 16 trainers die aan de workshop deelnamen.

De workshop werd gegeven door Peter van der Rol Brouwer. Peter is provisioneel (hoofd-)schaatstrainer en opleider voor o.a. KNSB, Gewesten en baanselecties met meer dan 30 jaar ervaring.

Het doel van zo’n trainers-bijeenkomst is de trainers up-to-date te houden en na te denken over verschillende trainingsmethoden en hoe deze in de praktijk toe te passen. Door deelname aan deze bijscholing bijeenkomsten verkrijgen de trainers eveneens licentiepunten van de KNSB voor het behoud van hun KNSB Trainerslicentie.

De workshop gaf uitleg over verschillende manieren van trainen; Klassiek (“praatje –> plaatje –> daad-tje”), Interne vs Externe Focus en Expliciet (met uitleg) & Impliciet (onbewust) trainen. Daarna werden in kleine teams voor één onderdeel van de schaatstechniek de verschillende manieren van trainen uitgewerkt en besproken.

Willem is de Viking Technische Commissie / Trainers-coördinator en in deze rol is hij verantwoordelijk voor trainers voor alle trainingsgroepen, zowel ‘s winters op het ijs als bij de zomertrainingen. Op verschillende ijstrainingsuren werken we informeel samen met vereniging De 5 Dorpen. Bij de workshop waren dan ook Viking en De 5 Dorpen trainers aanwezig.

Top georganiseerd Willem!