Iedere dinsdagavond 19.30 uur verzamelen op de parkeerplaats van Natuurmonumenten (gratis parkeren op vertoon van je lidmaatschapskaart Natuurmonumenten). We trainen anderhalf uur in het bos onder leiding van Natasja van Wijk. Tijdens de training staat conditieverbetering centraal, maar gezelligheid is zeker zo belangrijk.
Er wordt gewerkt aan beenspierkracht, lenigheid, core-stability, coördinatie, uithoudingsvermogen en snelheid. Dit doen we met duurloopjes, interval-, snelheid- en fartlektrainingen. Dit wisselen we af met grondoefeningen en circuittrainingen. Uiteraard ontbreken de schaatssprongen en schaats-specifieke oefeningen niet, evenals het stretchen. De trainingen worden rustig opgebouwd waarbij gekeken wordt naar het niveau van de groep. Er zit een logische opbouw in de omvang en de intensiteit van de trainingen. Je kunt op ieder moment instromen, maar het mooist is natuurlijk om er vanaf de eerste training bij te zijn. Altijd geldt: samen uit en samen weer thuis.
Junioren, vanaf 13 jaar, kunnen meedoen bij de conditietraining.
Nieuw: In het kader van verdere samenwerking met 5 Dorpen kun je nu ook op maandagavond in het bos meetrainen: Dezelfde plek, andere trainer, een dag eerder en half uurtje vroeger: maandag 19.00 uur