Wereldse prestaties – Stg Viking schaatsers op 4e plaats in clubklassement van grootste marathonschaats-competitie ter wereld.

Afgelopen woensdagavond werd het seizoen voor schaatsers die deelnamen aan de marathoncompetitie van de Jaap Eden ijsbaan afgesloten met het verrijden van het Kampioenschap van Amsterdam.

De marathon-competitie van Amsterdam heeft ruim driehonderdtwintig ingeschreven deelnemers die verdeeld over 6 verschillende categorieën (niveaus) gedurende de winter 10 marathonwedstrijden schaatsen. Met dit aantal deelnemers heeft de ijsbaan van Amsterdam de grootste marathoncompetitie van alle ijsbanen in Noord-Holland, in Nederland en daarmee de wereld.

Aan de wedstrijden hebben in de verschillende categorieën zestien schaatsers van de schaatstrainingsgroep (stg) Viking meegedaan en goede, soms geweldige, individuele resultaten behaald. Uiteindelijk resulteerde dat in verschillende top-tien resultaten in de eindklasseringen en een prachtige 1e plaats voor Viking-schaatser Willem Boer uit Muiden in Cat.4.

Viking-schaatser Willem de Boer (midden) wint 1e prijs marathonschaatsen cat.4 2023/24

De marathonschaatsers komen van 25 schaatsclubs die allemaal schaatsen op de Jaap Eden ijsbaan. In het Clubklassement worden de punten van de individuele rijders opgeteld en gewogen naar het aantal deelnemers per club. De stg Viking eindigde op de 4e plaats in het Clubklassement voor schaatsers in de grootste marathon-competitie wereldwijd georganiseerd op één ijsbaan, de Jaap Eden ijsbaan in Amsterdam.

Over een paar weken beginnen de voorbereidingen voor het volgende schaatsseizoen met skeeler-, bos- en fietstrainingen georganiseerd door stg Viking. Doe mee als je volgend jaar ook wereldse prestaties wilt laten zien op de ijsbaan.