Fietstraining op de weg vanaf 16 jaar.
Op donderdagavond starten we met de fietstrainingen. We verzamelen om 19.30 uur voor Oversingel (Hugo de Grootlaan 30, 1381 DE Weesp). Onder leiding van Keyan Bom rijden we gemiddeld 35 tot 40 km per fietstraining van 60 tot 90 minuten. Tijdens de training worden duurritten of intervallen gereden. Zo is er aandacht voor uithoudingsvermogen, kracht en snelheid.

Er zit een logische opbouw in de trainingen. In mei en juni meer omvang met duurtraining. Later in het seizoen meer trainingen met hogere intensiteit middels intervaltrainingen en met klimmen (over de bruggen). De trainingen worden dusdanig ingedeeld dat zowel de gevorderde wielrenners als de beginners aan hun trekken komen.
Veiligheid. Neem een racefiets mee waarop je kunt vertrouwen. Een fietshelm is verplicht en het dragen van wielrenhandschoenen verstandig. Neem genoeg water mee en denk ook even aan je reserveband en gereedschap. We blijven bij elkaar en komen samen weer terug in Weesp.
We proberen voor donker weer in Weesp te zijn, maar tegen het einde van het fietsseizoen zal het snel donker worden, dus plaats dan verlichting op je fiets.
In tweede week september eindigen de fietstrainingen.