Senior Sportief- en Marathonschaatsen (vanaf 18 jaar)

Wil je meer uit je schaatscarrière halen en jezelf uitdagen in langebaan wedstrijden? Of je het fijn om goede voorbereid op natuurijs te rijden of train je stiekem voor de Elfstedentocht? Dan kun je op verschillende trainingsuren bij ons aan de slag. Je rijdt dan in een groep die net als jij aan hune techniek en conditie willen werken De trainers zijn erop gericht meer uit jezelf te halen en je meer plezier in deze mooie oer Hollandse sport te beleven.

Conditie, snelheid en techniek verbeteren? Dan zijn de uren op woensdag 19:40 , vrijdag 19.40 en zaterdag 08.00 iets voor jou.

Specifiek Marathon? Dan zijn de trainingen op woensdagavond of zaterdagmorgen iets voor jou!

Bijna iedere week worden er marathonwedstrijden voor volwassenen georganiseerd in verschillende categorieën. Er zijn meerdere categorieën en je kunt promoveren, maar ook een categorie zakken

Het ultieme hoogtepunt van het schaatsen blijft natuurlijk natuurijs, van Ankeveen, Naardermeer, Nieuwkoop, Randmeren, Noord-West Overijssel of Friesland. Hoe mooi om prestatietochten met schaatsafstanden van 100 tot 150 kilometer te rijden zonder spierpijn of blaren. Misschien zelfs ooit de Alternatieve Elfstedentocht over de Weissensee in Oostenrijk of de Elfstedentocht in Friesland.

Neem contact op met WiIlem van Lindenberg (training@stgviking.nl) om de mogelijkheden te bespreken.

Goed om te weten: voor de veiligheid is het dragen van handschoenen verplicht en een helm van harte aanbevolen tijdens de schaatstrainingen. Een helm is bij marathonschaatswedstrijden verplicht.

Heb je interesse? Click dan hier om je aan te melden.