Senior Sportief- en Marathonschaatsen (vanaf 18 jaar)

Wil je meer uit je schaatscarrière halen? Vind je het heerlijk om op top-snelheid door de bocht te rijden of train je stiekem voor de Elfstedentocht? Je weet tenslotte nooit of het weer gaat gebeuren. Kortom, je houdt van iets meer uitdaging? Dan kun je op verschillende trainingsuren bij ons aan de slag. Je rijdt dan in een groep die net als jij – het liefst lekker hard met goede techniek – door de bochten rijdt! De trainers van deze uren zijn erop gericht meer uit jezelf te halen en je te helpen je eigen ambities waar te maken.

Snelheid en techniek verbeteren? Wil je meer en gerichter trainen? Dan zijn de uren op woensdag 19:30 tot 20:45, vrijdag 20:1tot 21:10 en zaterdag 09:20 tot 10:20 iets voor jou.

Specifiek Marathon? Dan is het uur op [invoegen] iets voor jou! Bijna iedere week worden er voor volwassenen marathonwedstrijden georganiseerd in verschillende categorieën. Bij het marathonschaatsen gaan alle deelnemers tegelijk van start. Als je nog nooit een marathonwedstrijd hebt gereden kun je van start bij een categorie die het beste bij je past.

Het ultieme hoogtepunt van het marathonseizoen zijn natuurlijk de wedstrijden welke worden verreden op natuurijs. Hierbij kun je denken aan prestatietochten met schaatsafstanden van 100 tot 150 kilometer of de Alternatieve Elfstedentocht over de Weissensee in Oostenrijk en de Elfstedentocht met een afstand van 200 kilometer.

Neem contact op met Fokko Goosen ( fokko.goosen@upcmail.nl ) om de mogelijkheden te bespreken.

Goed om te weten: voor de veiligheid is het dragen van handschoenen verplicht en een helm van harte aanbevolen tijdens de schaatstrainingen. Een helm is bij marathonschaatswedstrijden wel verplicht.

Naast het schaatsen verzorgt Viking gedurende het jaar andere activiteiten voor volwassenen. In de zomermaanden kun je conditie en duurvermogen een boost geven tijdens de fietstraining en kun je je schaatshouding, coördinatie, techniek, snelheid en lenigheid verbeteren tijdens de looptrainingen in het bos.

Heb je interesse? Click dan hier om je aan te melden.