Senior Toerschaatsen (vanaf 18 jaar)

Stel, er ligt straks een mooie ijslaag op de Vecht of Ankeveense plassen, dan wil je als schaatsliefhebber toch direct een mooie tocht schaatsen? Des te prettiger als je dan een beetje kunt schaatsen en een goede schaatstechniek hebt. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van je schaatshouding of het goed doorlopen van de bocht (pootje over).

Tijdens het toerschaatsen verbeter je op een ontspannen wijze je techniek en vergroot je meteen het uithoudingsvermogen zonder wedstrijddruk. Leerzame schaatsbegeleiding voor beginners en gevorderde volwassenen waar je straks ook bij een schaatstocht op natuurijs veel profijt van hebt!

In het seizoen 2021 – 2022 bieden we op de volgende momenten toerschaatsen aan :
Donderdagavond 19.40u – 20.40 met trainers Willem van Lindenberg en Simon. En op zaterdagmorgen 08.00 u – 09.00u met trainster Esther van Rooij.
Er is veel aandacht voor techniek, en oefeningen , maar ook gewoon lekker doorschaatsen.

Het toerschaatsuur is bij ons een populair schaatsuur. Neem daarom via abonnementen@stgviking.nl contact op om de mogelijkheden te bespreken en of een plek op de wachtlijst te bemachtigen.

Goed om te weten: voor de veiligheid is het dragen van handschoenen verplicht en het dragen van een helm wordt van harte aanbevolen tijdens de schaatstrainingen. Naast het schaatsen verzorgt Viking gedurende het jaar andere activiteiten voor volwassenen. In de zomermaanden kun je conditie en duurvermogen een boost geven tijdens de fietstraining en kun je je schaatshouding, coördinatie, techniek, snelheid en lenigheid verbeteren tijdens de looptrainingen in het bos.

Heb je interesse? Click dan hier om je aan te melden.