Stg Viking goes Thialf

Weken keken ze er naar uit, de verwachtingen waren hoog…………. 

Wieke, Rinske, Milou, Lucas, Koen en Sven mochten (de meesten voor het eerst) een wedstrijd rijden in de schaatstempel Thialf. De vereniging de 5 Dorpen organiseert elk jaar een wedstrijd in Thialf en leden van Stg. Viking mochten met voorrang inschrijven dankzij onze samenwerking met Sierd Hoekstra als trainer bij de jeugd.

Het gezelschap had 2 doelen:

  1. PR’s verbeteren;
  2. De profs zien

Doel 1; PR’s verbeteren

De doelstellingen werden naarmate de dag dichterbij kwam steeds ambitieuzer en het risico op teleurstellingen steeds groter……………., maar niets bleek minder waar. 

In de vele gereden races zijn maar liefst 9 PR’s en 3 clubrecords gereden! Hierdoor kwamen de schaatsers met blije gezichten van het ijs nadat ze nog zo veel mogelijk rondjes op Thialf hebben geschaatst na afloop van de wedstrijd. Ze konden geen genoeg krijgen van het super gladde ijs in Thialf. Toch net anders dan op de Jaap Eden ijsbaan.

Doel 2; de profs zien

Dat het zien van de profs hoog op de wensenlijst van deze fanatieke Viking schaatsers staat, zal voor iedereen logisch zijn. Echter uit het gesprek dat de jongens op de achterbank van de auto voerden, werd al snel duidelijk dat ze niet zo geïnteresseerd waren in de schaatskunsten van deze professionele (Jumbo) rijders. Ze waren met name benieuwd of de profs zouden kijken naar de Viking rijders en of ze dan onder de indruk zouden zijn……….. Ons is niet bekend of deze doelstelling ook gelukt is en of er binnenkort ook Viking rijders aan de Jumbo talentenploeg worden toegevoegd. We zullen zien!

Al met al was het een fantastische ervaring om een keer op Thialf te schaatsen en heeft het vele mooie en scherpe PR’s opgeleverd en smaakt het zeker naar meer…..