Gezelligheid tijdens WK sprint

Op zaterdag 7 februari reisde er een groepje Vikingers af naar de schaatstempel in Heerenveen. Dit keer niet om zelf te schaatsen, maar om onze helden aan te moedigen bij de World Cup sprint 2015. De groep bewonderde de verfijnde schaatstechniek van de coryfeeën. Wij waren het er snel over eens dat de bochten echt worden gelopen op dit niveau. Nadat we een plek aan de Friese zijde in de bocht hadden verworven, opende al spoedig het toernooi met de 500 m vrouwen met als winnares Heather Richardson. Terwijl de spanning wedstrijd afdroop, waren wij geboeid. Daarna kwamen de heren meteen in actie. Shani Davis die even zwaait, en Kjeld Nuis die op het podium plaats neemt. We zien de Zamboni’s de arena betreden voor de dweil. We dachten dat dit even wachten betekende. Maar niets is minder waar.

De Glasblazers (De Heerenveense blaaskapel) komt vlak voor onze neus een showtje weggeven. Met de Thialf krakers als “Het kleine café” en “t dondert en t bliksemt” en de klassieker “de schaatsenrijderswals” wordt ons “Viking”vak in vuur en vlam gezet. Na dit muzikale spektakel zijn we klaar voor het vervolg.

Nog beter, nog sneller en nog strakker rijden de topsporters ons voorbij. Uiteraard wachten wij netjes de huldiging af en geven wij een applaus. Heel onze groep? Nee twee jongens (Sam en Frank) zijn aan de ouderlijke aandacht ontsnapt en wetendiep in de ingewanden van Thialf door te dringen waar ze de schaatsers aantreffen. Eenmaal oog in oog met hun helden kiezen ze de fotogenieke Hein Ottenspeer voor een fotoshoot.