Clubrecords tijdens Amsterdamse IJsclub bokaal

Afgelopen zondagochtend 1 februari mochten Lauri Rand, Merlijn Pronk en Frank Groot meedoen aan de Amsterdams IJsclub bokaal, een jaarlijkse wedstrijd voor de tien beste pupillen A en junioren C1. Op het programma stonden de 300 en 500 meter plus een marathon. Aan de start in gloednieuwe Viking-wedstrijdpakken een uitermate gemotiveerd Viking-team waar Lauri het spits afbeet. Meesterlijk en met volle overtuiging reed Lauri op de 300 meter een clubrecord in 00.33.98 (PR) en op de 500 meter eveneens een clubrecord in 00.55.09 (PR). We hebben er een kampioen bij!

Dan de heren op de 300 meter, Merlijn kwam heel knap op een halve seconde na in de buurt van zijn PR in 00.35.07 en Frank vertoonde grote vorm door in 00.32.50 naar een nieuw PR te rijden. Merlijns 500 meter viel afgelopen zondag helaas wat tegen (00.57.03). Frank reed een keurige race en finishte in 00.54.37.

Het spektakel op de marathon, voor zeven ronden de dames pupillen A voorop. Na het startschot kwam het geheel wat onrustig en rommelig over waardoor Lauri achterop raakte in de groep. Uiteindelijk lukte het Lauri toch knap naar voren te rijden en eindigde daarmee heel netjes op de vijfde plaats.
Bij de jongens pupillen werd hard van start gegaan en na een klein duwtje raakte Merlijn achterop. Merlijn toonde grote klasse door toch negen rondes uit te rijden en bewees daarmee een enorme doorzetter te zijn.
Frank maakte er bij de junioren C een prima tactische race van, hij positioneerde zich telkens rond plek drie of vier, liet zich niet op kop dwingen, ontweek een paar valpartijtjes en finishte zo op een fantastisch mooie derde plek.

In het schaatscafé Jaap was de prijsuitreiking waarbij alledrie de Vikingers met twee bekers en een faantje naar huis gingen. Lauri met een 6e en 5e plaats, Merlijn met twee 8e plaatsen en Frank met een 7e en 3e plaats.  Een kampioen en twee helden bij elkaar, Trainster Annemarie Brouwer is trots.