Bert-Westland-koninklijk-onderscheidden

Bert Westland ontvangt lintje

Bert Westland is op vrijdag 26 april koninklijk onderscheidden. Onze Bert werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Op de dag voor Koningsdag heeft Bert Westland door de burgemeester van Weesp de onderscheiding opgespeld gekregen. Tijdens deze ‘lintjes-regen’ ceremonie heeft burgemeester Van Bochove een toelichting gegeven waarom Bert deze versierselen verdiende.

Allereerst gaf hij aan dat Bert 50 jaar (dat getal sprak de burgemeester 2x uit, om te benadrukken hoe lang het wel niet is) een zeer vakkundig timmerman was geweest bij Vree. Maar, met alle respect voor deze mijlpaal, een betaalde baan telt niet voor het verkrijgen van een koninklijke onderscheiding. De burgemeester memoreerde dat Bert als timmerman nauw betrokken geweest bij de restauratie van beeldbepalende gebouwen in Weesp, zoals het stadhuis, de synagoge en de Grote Kerk. En hoe hij zich buiten werktijd al tientallen jaren inzet voor de samenleving. Onder meer binnen de toenmalige Nederlands Hervormde Gemeente en later de Protestantse Gemeente Weesp Driemond. Ook zat hij in de klusgroep van de Kors Breijerschool, is hij – nog steeds – actief binnen Schaatstrainingsgroep VIKING en was hij vele jaren mantelzorger onder meer voor een buurvrouw.

Bij de ceremonie waren familie, vrienden en afgevaardigden van de organisaties waarbinnen Westland actief is en/of was aanwezig. Wij waren al eerder op de hoogte gebracht. Bert dacht dat hij in het weekeinde op de camping zou zitten maar werd op donderdagavond met een bezoek door de burgemeester verrast en gevraagd om de volgende dag op stadhuis aanwezig te zijn.

Als Stg VIKING hebben wij de aanvraag voor deze koninklijke onderscheiding voor Bert van harte ondersteund. We kennen Bert als een bescheiden man en uitstekende organisator en stimulator binnen de vereniging. Bert heeft in de loop der jaren in kascommissie, kleding commissie, schaats-, bos en fiets trainer enz. zijn talenten en grote betrokkenheid getoond.

Nadat binnen de vereniging bekend werd dat Bert een lintje had gekregen hebben de enthousiaste (WhatsApp) berichten, met strekking ‘oh wat leuk’ en ‘zeer verdiend’, eveneens aangetoond dat Bert binnen de vereniging zeer gewaardeerd wordt.