Weekend storm en regen

Terwijl de wind om het huis giert en niemand het in zijn hoofd haalt om op pad te gaan, hebben diverse jonge Vikingers op het Jaap Eden ijs gestreden. Zaterdag avond was er de ideale avond voor pupillen en junioren om te rijden. Ideaal vanwege de vroege wedstrijdtijd van 19:40 uur maar helaas niet vanwege het weer. Net als de afgelopen weken regende het en stond er een straffe wind. Bij de eerste reeks hield de regen enigszins op, maar daardoor werd het ijs hobbelig en kon er vrijwel geen PR gereden worden. Laurie Rand was de eerste die reed. Haar eerste wedstrijd dit seizoen en kwam langzaam uit de startblokken. Gelukkig wel onder de 13 seconden en binnen haar categorie de tweede tijd! David en Frank Groot reden voor hun doen geen snelle 500, maar wel dik onder de 50 seconden; respectievelijk 00.47.01 en 00.48.55. Anouk, Liselot, Laurie en Tessa bleven seconden verwijderd van hun PR. Alleen Tirza bleef dichtbij haar PR op twee tiende eindigde ze op 00.54.57.

Op de 700 meter maakte Anouk en Corné er een spannende wedstrijd van. Anouk was de eerste 300 meter sneller, Corné haalde haar in de laatste bocht in. Maar dat liet Anouk er niet bij zitten en ze gingen exact gelijk over de finish. David wilde het clubrecord binnenhalen op de 700 meter maar strandde op 00.01.09 en dat blijft in handen van Demian (01.07.95). Tirza haalde uiteindelijk het enige PR van deze avond binnen op de 700 (01.18.03). Liselot en Tessa besloten om natgeregend en wel, thuis voor de warme chocolademelk en spekjes te gaan.

David en Frank gingen onvermoeibaar nog tot laat door met een 3000 meter in wind en regen.
Zondagochtend waren vijf Viking pupillen aanwezig voor het Portengen toernooi. Zij zijn gecoacht door Jan Bijvoet die ondanks zijn kwetsuur de jongens heeft bijgestaan in de opkomende storm. Sam, Jesse, Tijs, Luuk en Koen. Sam en Jesse hebben nog twee PR’s kunnen rijden op de 100 meter respectievelijk 00.14.35 en 00.14.06. Helaas de anderen niet, maar wel klasse dat ze ondanks het slechte weer aanwezig waren.