Vreemd slot Weissensee 2014

Weissensee 2014 kreeg niet de apotheose die het evenement zou verdienen: een toertocht onder perfecte omstandigheden en een mooie Alternatieve-wedstrijd ter afsluiting.
De toertocht op donderdag kon gewoon doorgaan. Ondanks de zware omstandigheden wist een groot aantal Vikingers als Willem Lindenberg, Heidi Lensen, Henk Jan Buurman, Edward Galensloot, André Galensloot, Michiel Lam, Pieter-Willem Lam, René Groot, Dave Lensen en Ronald Wenneker de 100 en 200 kilometer te volbrengen. Een prestatie van formaat!

Astrid de Graaf was donderdag 23 januari ook vertrokken om te schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk voor drie wedstrijden. De KPN Grandprix 1, Open NK en de Alternatieve.
Astrid heeft woensdag 29 januari wel gereden op het Open NK (70km) en is daar 32e geworden met een tijd van 02:05:18:00

Vanaf donderdagavond werd alles anders. De lading sneeuw maakte het niet mogelijk het blarenbal door te laten gaan; in de loop van de avond is de grote tent ontruimd in verband met instortingsgevaar. De VIP-tent op het ijs is nog dezelfde avond ingestort. Die avond is er ook besloten om de Alternatieve Elfstedentocht helaas af te gelasten.

Ondanks een vreemd slot ontbreken de foto’s niet.