Stg. Viking jeugd succesvol bij NK afstanden, NK marathon en Portengen competitie Amsterdam!

In januari en februari waren er veel belangrijke wedstrijden voor de pupillen jeugd van Stg. Viking, waarbij er een aantal schaatsers waren uitgenodigd voor het NK afstanden en het NK marathon op de Kardinge ijsbaan in Groningen.

Bij het NK afstanden hadden Lucas Kerkhof en Sven Tas zich geplaatst op basis van hun PR tijden op de 500m, waardoor zij geselecteerd waren om deel te nemen aan het Nederlands Pupillen Toernooi (NPT) in Groningen.

De resultaten waren helaas met wisselend succes, waarbij er wel PR’s gereden werden, er gevallen werd en een diskwalificatie op de 300m, maar ook een gouden medaille voor Sven op de 500m met een tijd van 48:62 (tevens clubrecord Stg. Viking).

In Februari mochten Koen Tas, Lucas Kerkhof en Sven Tas ook nog meedoen met het NK marathon op basis van hun marathon prestaties in het Gewest NH-U en konden ze weer afreizen naar Groningen. Bij de marathon moesten ze wel nog een voorronde rijden om zich te plaatsen voor de finale later in de middag. Gelukkig lukte dit bij alle drie en was de eerste doelstelling gehaald voor die dag en konden ze zich opmaken voor de finales. In deze finales hebben ze alle drie gestreden met de beste marathon schaatsers van Nederland en behaalde Koen de 20ste plek bij de Pupillen A en behaalden Lucas en Sven respectievelijk de 14e en 15e plek, waarmee ze alle drie trots kunnen zijn op hun prestaties en was het een mooie ervaring.

Bij de Portengen competitie op de Jaap Eden baan in Amsterdam werden er op zondag ochtend 12 februari de laatste wedstrijden gereden en na afloop in restaurant Jaap de prijzen verdeeld. Bij de pupillen A heeft Koen een hele mooie 4e plaats bereikt net achter de andere jongens van de BGA selectie. Bij de pupillen B is Lucas op de 2e plek geëindigd wat hem een mooie beker opleverde en bij de pupillen C heeft Sven trots de 1ste plek veroverd en kreeg hij daar ook een mooie beker voor. Al met al veel successen, waardevolle ervaringen met mooie prijzen en herinneringen voor alle drie.

Lucas Kerkhof 2e plek Pupillen B, Sven Tas 1e plek Pupillen C en Koen Tas 4e plek Pupillen A