Nieuwsbrief Stg Viking

Nieuwsbrief Stg Viking We mogen bijna weer het ijs op!! 1 oktober 2022

Hierbij ontvangen jullie de eerste nieuwsbrief van het seizoen 2022/23.

Opening Jaap Eden baan en start seizoen
Op zaterdag 8 oktober gaat de Jaap Eden baan weer open, de eerste (officiële) trainingen starten op maandag 10 oktober. De baan is open tot 19 maart 2023.

Start van het seizoen op vrijdag 7 oktober
Op vrijdag 7 oktober kan de wedstrijdjeugd om 18.00 uur schaatsen tot 19.00 uur (er is geen training), waarna een proefmarathon wordt gereden door de jeugd (t/m Junioren C) over 7 rondjes – minder mag ook – en daarna een dweilpauze tot 19.30 uur. De volwassenen kunnen dan trainen tot 20.50 uur en om 21.10 uur starten we met de proefmarathon over 75 ronden voor alle marathonrijders zodat iedereen zichzelf kan testen – hoe lang kan ik het bijhouden en hoe staat het met de concurrentie. 

Clubkampioenschappen
Op de website hebben we een poll geplaatst waarin wij de vraag stellen wat jullie voorkeur is voor de clubkampioenschappen, ga naar https://stgviking.nl/ en klik aan de linkerkant op 

Geef jouw mening. Daar kun je aangeven of je voorkeur hebt voor de clubkampioenschappen met de 5 Dorpen of zoals voorheen met Diemen, Gein e.o. en Baambrugge. 

De trainingen beginnen ook weer!
De trainers hebben er weer zin in!  De trainingscoördinator zal iedereen een mail sturen om te inventariseren wat jullie wensen en verwachtingen zijn. Graag even de tijd nemen het lijstje in te vullen en terug te sturen.
Alvast bedankt! 

De indeling van trainers is als volgt:
M02 Dinsdag 18.15-19.20u Sierd Hoekstra (5 Dorpen) en Willem van Lindenberg
M03 Woensdag 19.40-20.45u Fokko Goosen en Coen Wesselman 
M26 Donderdag 19.40-20.40u Bert Westland en Willem van Lindenberg 
M04 Vrijdag 18.10-19.15u Sierd Hoekstra (5 Dorpen) en Els Meijer 
M05 Vrijdag 19.35-20.40u Els Meyer en Natasja van Wijk 
M06 Zaterdag 08.00-09.05u Fokko Goosen, Henk v Benten met Carlo (5 Dorpen) en Ester van Rooij Jeugdschaatsen 9.30 – 10.30u Piet van Rooij en consorten (Milou, Annemiek, Kim, Valerie, Quinty, Simon en Tjibbe) 

Fijne trainingen gewenst dit jaar!

Start van het marathonseizoen / nieuwe groep voor beginners!
Het marathonseizoen op de baan begint binnenkort op de woensdagavond; voor nieuwe rijders is een nieuwe groep C3 gestart, die om de 2 weken aan de beurt is (in oktober op 12 en 26 oktober).

Deze competitie staat open voor Junioren A/B, Senioren en masters, dames en heren, en is bedoeld voor startende marathonrijders.

De maximale snelheid is 50 seconden per ronde, kan je harder rijden, dan is dit het kantelpunt om over te stappen naar de traditionele competitie. Vind je minder dan 50 seconden per ronde, in de traditionele competitie te hard, dan is de C3 voor jou de oplossing. De C3 rijdt met groene beennummers.

Hierbij de link naar de inschrijf procedure: https://forms.office.com/r/QtJny8b5aV

Beennummers kunnen worden afgehaald vanaf 19.00 uur beneden in ruimte van de jury toren (alle categorieën). 

Juryleden gezocht
Voor de langebaan zijn dringend nieuwe juryleden nodig. Heb je een aantal keer per seizoen tijd voor een zaterdagavond, zondagochtend of zondagavond, meld je dan bij Bertus Roeleveld (bertus.roel@gmail.com) Je kunt al snel als klokker of hulpstarter aan de slag, na een korte cursus. Je leert snel genoeg door het toe te passen in de praktijk, waarbij je in het begin door anderen op weg geholpen wordt. Je kunt ook starter, elektronische tijdwaarnemer of scheidsrechter worden, dat vereist wel een aparte training. 

Jaap Edenbaanenergiecontract en verbouwing
De zomer(-training) ligt weer achter ons en inmiddels werkt men hard aan een ijsvloer op de Jaap Edenbaan. Nog even en dan start het schaatsseizoen 2022/23 en wij hebben er zin in. Voor onze Jaap Edenbaan was er geen twijfel of die open zou gaan gelukkig, waar die twijfel voor een flink aantal kunstijsbanen er wel was, i.v.m. de energiecontracten.
Het komende schaatsseizoen is het laatste seizoen op de huidige buitenbaan. Direct
na de afsluiting van het seizoen gaat de buitenbaan “op de schop”. De vernieuwing zal
normaliter ruim voor de start van het schaatsseizoen 2023/24 zijn afgerond, zodat de continuïteit gewaarborgd is. 

Nieuwe website
De afgelopen zomer zijn we aan de slag gegaan met de nieuwe website. Met de goede hulp van Edwin Barentsen hebben we een mooie nieuwe site kunnen realiseren. Deze is eenvoudiger van opzet en onze (nieuwe) leden kunnen makkelijk wijzigingen doorgeven. Tevens is het een stuk eenvoudiger berichten te plaatsen en wijzigingen aan te brengen in de teksten van de website. Je kunt de website vinden op het volgende adres: https://www.stgviking.nl. Neem vooral een kijkje, mis je bepaalde informatie of heb je een vraag, laat ons dat dan weten via abonnementen@stgviking.nl

Schaatskleding
Zoek je nog een Viking schaatsjasje? Neem dan contact op met Caroline ter Burg, via kleding@stgviking.nl of 06-51788799.
Op zaterdagmorgen 5 november komt Caroline naar de Jaap Edenbaan en kunnen er Viking jasjes gekocht of geruild worden (dit is m.n. voor de jeugd).
Betaling verloopt altijd via een factuur van de penningmeester, je hoeft dus geen geld mee te nemen. 

Dag van de Viking
Graag zouden we dit seizoen weer een Dag van de Viking willen organiseren. De datum staat nog niet vast, maar we zijn wel op zoek naar enthousiastelingen die de organisatie op zich willen nemen. Mocht je hier zin in hebben, laat het dan aan iemand van het bestuur weten of stuur een mail aan penningmeester@stgviking.nl

Factuur seizoen 2022/23
De factuur voor de contributie voor het aankomend seizoen is zeer recent verstuurd per mail vanuit Sportlink. Vriendelijk verzoek of je je mail, ook je spam box, wilt checken en de betaling overmaken. Mocht je niets ontvangen, neem dan even contact op met de penningmeester per mail: penningmeester@stgviking.nl

Fietsweekend
Het fietsweekend wat begin september gepland was, is, vanwege onvoldoende animo, verschoven naar het weekend van 19 – 21 mei 2023 (Hemelvaartsweekend). Je kunt je aanmelden bij de activiteitencommissie (ac@stgviking.nl). Kosten zijn €120, incl. maaltijden, drinken, gezelligheid en mooie fietsroutes. Wij wensen jullie allen een heel mooi schaatsseizoen!

Met sportieve groet, Bestuur Stg Viking