Meer clubrecords aan flarden

Laurie Rand en David Groot laten bij het langebaan schaatsen steeds meer clubrecords sneuvelen. Laurie heeft dit seizoen 5 clubrecords op de ijsbaan gezet bij verschillende wedstrijden. Wij hadden al bericht van de 500 meter op Groningen, daarmee is de recordrace van Laurie nog lang niet inzicht. Op zowel de 100, 300, 500, 700 en de 1000 meter zijn clubrecords gereden door Laurie. De records zijn niet met een tiende of honderdste aangescherpt, maar zijn met dikke seconden compleet aan flarden gereden.

Zo ging bijvoorbeeld het record op de 1000 meter omlaag van 02.00.47 naar 1.49.77. Een verbetering van maar liefst 11 seconden! Dit weekend heeft Laurie ook goed gepresteerd op de gewestelijke kampioenschappen op de Vechtsebaan in Utrecht.

David heeft ondertussen een clubrecord in Dronten gereden. In een heel vlakke race werd het clubrecord op de 5 km 08.12.29. Een hele prestatie. Hiermee komt David als C junior gelijk binnen in de top 10 van beste rijders van Stg Viking op deze afstand.

David en Laurie vallen dit seizoen niet alleen op door hun snelheid, maar ook door de verfijnde techniek waarmee de slagen op de baan worden gemaakt.