Kortebaanwedstrijd-Weesp

Kortebaanwedstrijd Weesp

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible” admin_toggled=”no”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=”” min_height=””][fusion_text]

Wat in Amsterdam op de Keizersgracht niet lukte, kon in Weesp wel: het verrijden van een kortebaanwedstrijd voor de jeugd van 6 t/m 13 jaar. De deelnemers streden over een afstand van 50 meter voor de snelste tijd, om uiteindelijk gekroond te worden tot koning of koningin van de Oude Gracht.

Om de ijsvorming de dagen voor de wedstrijd te bevorderen waren op initiatief van de winkeliersvereniging de doorgangen naar de omliggende wateren afgesloten.

Vrijdag 2 maart was het dan zover; de ijsmeester had het sein op veilig gezet! Om 13.00 uur precies werd er gestart. Er hadden zich 70 kinderen aangemeld om de strijd, om de felbegeerde titel, aan te gaan. Op het ijs was een heuse wedstrijdbaan gecreëerd met start- en finishdoek! De kinderen waren opgedeeld in twee categorieën, namelijk 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 13 jaar. De organisatie van dit festijn was in goede handen van Stg Viking, in nauwe samenwerking met de winkeliersvereniging.

Er werd verbeten gestreden om de podiumplaatsen en het in grote aantallen aanwezige publiek moedigde de jonge schaatsers groots aan, wat de kinderen erg hielp in hun strijd! Uiteindelijk konden er maar twee de winnaars zijn en dit zijn ze:

Leeftijd 6 t/m 9 jaar: 1e Fedde Verlaat, 2e Jelle Homing, 3e Juna de Border.

Leeftijd 9 t/m 13 jaar: 1e Pepijn Pos, 2e Mick Mulder, 3e Rosalie Schouten.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=”” min_height=””][fusion_imageframe image_id=”23724″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”0px” bordercolor=”” borderradius=”0″ align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”no” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””]https://stgviking.nl/wp-content/uploads/2018/03/Kortebaanwedstrijd-Weesp.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]