Goede start voor Natasja van Wijk tijdens IJsselcup

Natasja van Wijk is zaterdagavond 18e geworden op de 500 mtr tijdens de IJsselcup in Deventer. De eerste omloop schaatste ze in 42.39 en de tweede in 42.64. Natasja haar reactie na de wedstrijd: “Vooral me start ging goed, verder ben ik tevreden met het resultaat, de 18e plek.  De eerste wedstrijd reed ik gelijk het tijdslimiet, dat gaf echt een goed gevoel. Het is een mooie wedstrijd, erg gaaf dat er zo veel pubiek is en natuurlijk alle teamgenoten die me kwamen aanmoedingen!”

De IJsselcup geldt als plaatsingswedstrijd voor de KPN NK Afstanden. Er waren nog vier plekken te verdienen, maar omdat de eerste drie zich al geplaatst hadden gingen deze plekken naar de nummers vier tot en met zeven.

De IJsselcup in Deventer werd geteisterd door zware regen val die in het semi-overdekte stadion voor mistwolken boven het ijs en flink aangeslagen ijs zorgde. Daardoor moest er regelmatig gedweild worden. De wedstrijd bij de dames is gewonnen door Thijsje Oenema. Natasja schaatst bij het Challenge schaatsteam in Haarlem maar voelt zich ook nog altijd een ‘Vikinger’.