Dagje Zuid-Limburg

Als voorbereiding op het schaatsseizoen, werd met een 7 man (en vrouw) grote groep een mooie tocht gereden onder leiding van Guus en Bert. Guus en Bert lieten duidelijk weten dat ze iedere heuvel en bocht in Zuid Limburg kennen. Ze zijn natuurlijk ook kenners! Op een van de zonnigste dagen van het jaar werd de reis aanvaard door een regenachtig Utrecht en Brabant waar ook vaak onweer te zien was. Eenmaal Weert gepasseerd,  kwam er een waterig zonnetje tussen de wolken door. Bij het fietsen uitladen aan de Maas net onder Maastricht,  scheen de zon volop en was het 25 graden. Deze temperatuur voelde toen nog heel lekker aan.

Langs de Belgische grens volgden wij de Mergelandroute Naar Vaals voor de eerste koffie met vlaai. Na de Loorberg, De Camerig en de Vaalsberg ging die heerlijke Limburgse lekkernij erin als koek. Ook de toen al lege bidons werden bijgevuld. Via een klein stukje België kwamen we weer in Nederland terecht waar onder andere de Gulpenerberg de wolfshagen, en de ijserbosweg werden bedwongen.

De zon stond inmiddels op zijn hoogte punt aan de hemel en de temperatuur liep op tot 34 graden. Niet de heuvels want daar lusten we wel pap van, maar die koperen ploert deed ons besluiten om de route in te korten. In plaats de Keutenberg kwam er een terras op de route. Over parcourskennis gesproken: Schaduwrijk, koel briesje en heerlijk koele ijsthee en cola!  Uiteindelijk sloten we de dag af met de Sibbegrubbe, Cauberg. Moe maar voldaan reden we huiswaarts klaar voor het schaatsseizoen of het Ardennen weekend.