Inschrijven langebaanwedstrijden geopend

Wedstrijdschaatsers opgelet! Via de wedstrijdkalender kun je alweer inschrijven op de eerste schaatswedstrijden. De wedstrijden op de Jaap Edenbaan beginnen met AM in de naam. De eerste wedstrijden voor het weekend van 12-13 oktober staan al open voor inschrijving. Kies de wedstrijd waarvoor je wilt inschrijven, bijvoorbeeld AM002 Pupillen, en klik op de naam. Dan wordt informatie over de wedstrijd gegeven.

Bij de afstandscombinaties staat voor de naam welke categorien mogen inschrijven. *p* geeft aan dat alle pupillen mogen inschrijven. Je ziet welke afstanden er per combinatie mogelijk zijn. Je ziet ook of er een tijdslimiet zit aan bepaalde combinaties. Je mag/kunt pas inschrijven voor de combinatie 100-500-300 als je een tijd hebt gereden op de 300m onder de 40sec.

Klik op het veld ‘Inschrijven’, vul je relatienummer en in het vervolgscherm kun je de afstandscombinatie kiezen die je wilt rijden. Als je niet mag inschrijven voor deze wedstrijd zie je een melding op dit scherm. Als je een combinatie hebt gekozen maar je voldoet niet aan de tijdslimieten, dan krijg je de melding “Limit time not met”. Kies dan een andere combinatie.

Vul je e-mailadres in en klik op inschrijven. Als alles goed is kan je op het volgende scherm je inschrijving bevestigen. Je krijgt een mail thuisgestuurd op het ingegeven e-mailadres.

Onder het kopje Deelnemers bij de wedstrijd kan je zien wie er al ingeschreven zijn. Mocht je vragen hebben over het inschrijven op schaatswedstrijden dan kun je contact opnemen met wedstrijdsecretaris Wim van Lindenberg. Hij zal in het nieuwe seizoen iedereen notificeren op komende wedstrijden.

Afmelden

In de bevestigingsmail is een link aanwezig waarmee je je kunt afmelden voor de wedstrijd. Nadat de wedstrijd is afgesloten, moet je je afmelden door een mail te sturen naar Afmeldenedenbaan@gmail.com.

Update van het inschrijfsysteem KNSB

Voor de langebaanwedstrijden is er bij de KNSB vanaf dit seizoen nieuwe wedstrijdsoftware ontwikkeld, inclusief een nieuw inschrijfsysteem. Je kunt alleen inschrijven met het relatienummer dat je hebt gekregen bij je nieuwe wedstrijdlicentie en natuurlijk ook je licentie voor het komende seizoen hebt geactiveerd bij de  KNSB.

Voor iedereen die vorig seizoen een wedstrijdnummer had, het zg AM-nummer, is het belangrijk dat je inlogt met de inloggegevens die je van de KNSB hebt ontvangen. Dan worden jouw PR-gegevens meegenomen naar je nieuwe relatienummer.

Op de website staat ook hoe je die inloggegevens nog een keer kan opvragen. Nieuwe licentiehouders  kunnen een account aanvragen en krijgen dan hun relatienummer toegewezen.

Voor iedereen: vul bij je gegevens de disciplines langebaan en marathon in en geef bij beide jouw vereniging op. Ook las je niet van plan bent om bijvoorbeeld te gaan marathonschaatsen. Naast de licentie moet je ook een wedstrijdabonnement hebben aangevraagd.