Pupillen en Junioren (12 tot en met 18 jaar)

Spar Veldt sponsort met bidons

Heb je enige ervaring en kan je echt al een beetje door de bocht schaatsen (pootje over) dan maak je de overstap naar de junioren. Bij de junioren staat plezier en verbeteren van techniek en snelheid voorop. Je kan gericht trainen om bijvoorbeeld wedstrijd te gaan rijden om jezelf te vergelijken met collega rijders!

De junioren van Viking trainen op verschillende tijdstippen. Seizoen 2021 – 2022 is dit op dinsdagavond 18.10 – 19.10, vrijdagavond 18.15 – 19.15 en zaterdagochtend 08.00 – 09.00 u. Wanneer je nog helemaal geen schaatservaring hebt, zijn onze trainingen helaas niet geschikt. Dan adviseren we je bijvoorbeeld eerst een vakantiecursus te doen. Daarna ben je ook van harte welkom.

Naast het schaatsen kan je in de zomer aansluiten bij de skeelertraining in Baambrugge. Elk seizoen proberen we dit met onze collega vereniging “de 5 Dorpen” samen vorm te geven daar wordt getraind op schaatshouding, coördinatie, techniek, snelheid en lenigheid. Vanaf 15 jaar kun je ook meedoen met de fietstraining die door Viking gegeven wordt.

Heb je interesse in een proefles bij de junioren? Neem dan contact op via [verwijzing contactformulier] om de mogelijkheden te bespreken.

Goed om te weten: voor de veiligheid is het dragen van handschoenen en een helm tijdens onze schaatsles verplicht. Als je besluit lid te worden dan kun je via ons een helm bestellen.

Heb je interesse? Click dan hier om je aan te melden.