Binnen onze vereniging zijn twee VCP’s (m en v) aangesteld.

Hiermee kun je altijd contact zoeken als daar redenen voor zijn of als je vragen hebt. Dit kan gaan om een incident, vervelend gedrag van anderen (o.a. pesten, agressie), lichamelijke benadering of sexuele intimidatie. Zo’n gesprek is altijd vertrouwelijk!

De VCP’s zijn er voor sporters, ouders van sporters, vrijwilligers, bestuur, toeschouwers, etc. Onze VCP’s zijn Wenny Schippers en Jos van der Linden. Zij stellen zich kort voor:

Jos van der Linden

Mijn naam is Jos van der Linden en ben door de STG Viking gevraagd om, samen met Wenny Schippers, als vertrouwens contactpersoon te gaan functioneren binnen onze vereniging. Dat willen we graag doen. We vinden het belangrijk dat ieder zich veilig en vertrouwd kan voelen binnen onze vereniging. Mochten er zich onverhoopt toch situaties voor doen waar mensen zich niet veilig, geïntimideerd of misbruikt voelen of zijn is het belangrijk dat je dat niet voor je houdt, maar deelt met een ander. Binnen de vereniging zijn Wenny en ik de beschikbare personen waar je in vertrouwen je verhaal kan doen. We kunnen, naast luisteren, je dan zo nodig verder helpen naar passende hulp, maar ook eventueel anoniem aan de bestuurders van onze vereniging een melding doen. We willen er alles aan doen om onze mooie vereniging zo gezond mogelijk te krijgen en houden! 

Iets over mijzelf: Ik ben Jos, oudere jongere van inmiddels 66 jaar, vader van 3 kinderen die inmiddels volwassen zijn en alle drie mijn eigen enthousiasme om te kunnen schaatsen overgenomen hebben (en als trotse vader mag ik ook wel vermelden dat 2 van de 3 al meerdere keren de alternatieve elfstedentocht op de Weissensee hebben uitgereden). Ik heb vele jaren ‘s morgens vroeg langs de baan gestaan om het kroost aan te moedigen en steunen, en later ben ik zelf ook gaan trainen op de zaterdagmorgen en heb nog heel wat bij kunnen schaven in stijl en conditie. Het omgaan met mensen en de door hen in vertrouwen gegeven informatie, in wat voor nood dan ook, heb ik wel geleerd middels mijn werk in de spoedeisende psychiatrie in Amsterdam waar ik inmiddels al zo’n 30 jaren werk als sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Kortom ik kan wel tegen een stootje, dus mocht er iets niet goed gaan in de omgang met trainers, bestuur, of mede-schaatsers, neem gerust contact met één van ons op.

Wenny Schippers

Mijn eerste kennismaking met schaatsen was in de lange en strenge winter van 1963. Als 11-jarig meisje iedere dag op natuurijs en er geen genoeg van kunnen krijgen. Dit is altijd zo gebleven en toen mijn kinderen wilden leren schaatsen bij de Viking ben ik automatisch ook meegegaan en nooit meer gestopt met schaatsen. Inmiddels al 30 jaar lang wekelijks op de JE-baan. Daar heb ik vriendinnen gemaakt waarmee we zomers wekelijks op de racefiets zitten. ik hou van sportief bezig zijn, het houdt je fit en je krijgt er mentale energie van. En daarbij is het sociale aspect van sport ook zeer belangrijk, dat betekent uiteraard wel dat iedereen zich daar veilig moet voelen. In mijn loopbaan als fysiotherapeut heb ik vertrouwelijk leren omgaan met de gesprekken van mensen. Nu ik met pensioen ben, vind ik het fijn om vrijwilligerswerk te doen en ik vind het dan ook een eer om voor de Viking als Vertrouwens Contact Persoon te mogen optreden. Mochten zich situaties voordoen waarbij jij je niet prettig voelt of waarbij jij je bedreigd voelt, schroom dan niet om je verhaal te delen, door te delen ben je er minder alleen mee en zoeken we naar een oplossing.

Je kunt zowel Wenny als Jos benaderen via de e-mailadressen wenny@schippersinstallatietechniek.nl of vanderlindenjos57@gmail.com.