Afsluiting N236 tijdens start schaatsseizoen

De Provincialeweg (N236) wordt in de weekenden van 25 tot 28 september en tijdens start schaatsseizoen 9 tot 12 oktober afgesloten voor al het verkeer tussen de Loosdrechtdreef in Diemen en de kruising Driemond/Gein. Er wordt gewerkt van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur. Driemond blijft vanuit Weesp en het Gein bereikbaar. Voor fietsers geldt nog een derde weekendafsluiting, van 16 tot 19 oktober. Om de veiligheid voor auto- en fietsverkeer te verbeteren, worden de weg en het fietspad tussen de Loosdrechtdreef en de Weesperbrug verbreed. Daarvoor wordt tijdens de weekendafsluitingen een nieuwe wegfundering aangelegd. Daarnaast is het nodig om de verzakkingen in de weg te verhelpen. Daarom worden ook de lagen onder de bestaande asfaltlaag vervangen.

Omleidingen

Autoverkeer van  Amsterdam naar Weesp en Hilversum wordt omgeleid via de A9 en de A1. Verkeer vanuit Weesp wordt lokaal omgeleid via de Verlengde Rijnkade en het industrieterrein Noord richting de A1. Fietsers kunnen Driemond tijdens de drie weekendafsluitingen via de Stammerdijk bereiken. Zij kunnen op de Provincialeweg, ter hoogte van de A9, op een pont stappen die ze naar de overkant van het Gaasp brengt. De omleidingen staan langs de weg aangegeven.

Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van de herinrichting van de N236 tussen de Loosdrechtdreef en de Weesperbrug. Deze zijn naar verwachting eind 2016 afgerond.