Nieuwsbrief oktober 2022

Stg Viking Sticky header logo 2x
Stg Viking okt22
Vikingers op de Jaap Eden!!2 oktober 2022
Het is weer tijd voor de tweede nieuwsbrief van het seizoen 2022/23. Van de (marathon rijdende) voorzitter

De eerste wedstrijd van het marathonseizoen
Bij M4 staan 38 deelnemers aan de start, daarbij 7 Vikingers – Toppers. Uitslag Vikingers M4: Edward 5, Ronald 7, Henk Jan 11, Jeppe 15, Hein 18, Bert 22 en Ben 23.

Voor het wedstrijdverslag van de voorzitter, klik op deze link. Wedstrijden Lange baan. Op 9 oktober is het wedstrijdseizoen gestart met de traditionele Supersprint. Vanuit Viking goed vertegenwoordigd door Koen Tas, Sven Tas, Wieke van Stuivenberg, Rinske van Stuivenberg en niet te vergeten Valerie Vinken die dit jaar wederom bij de selectie rijdt. Valerie Vinken heeft al 2 wedstrijden in Leeuwarden gereden. Ook Lena de Groot (5-Dorpen) die bij ons op zaterdag traint, was van de partij. Er zijn direct al de nodige PRs gereden op het goede ijs en met de goede weersomstandigheden. Zaterdag 15 oktober waren Kay Zhe van Es en Simon Vellekoop aanwezig met beiden een PR.

Op zaterdag 5-11 wordt een speciale clinic met de selectierijders gehouden. De details zijn nog niet bekend, maar hou die datum in de gaten. Hieronder staat het wedstrijdschema met de komende wedstrijden.
Ook de marathon is gestart, Marlies was bij de Dames tweede. De nieuwe C3 dit jaar kan nog gevuld worden. Deze competitie staat open voor Junioren A/B Senioren en masters, zowel dames als heren, dus geen aparte klassementen iedereen is gelijk vandaar dat een snelheidslimiet is ingesteld. De
maximale snelheid is 50 sec. per ronde, kan je harder rijden, dan is dit het kantelpunt om over te stappen naar de traditionele competitie. Vond je minder dan 50 sec. per ronde, in de traditionele competitie te hard, dan is de C3 voor jou de oplossing.
De C3 rijdt met groene beennummers. Beennummers kunnen worden afgehaald vanaf 19.00 uur beneden in ruimte van de jury toren (alle categorieën).

Eis beschermende kleding: Scheenbeschermers, enkelbeschermers en een helm. Tevens is het noodzakelijk een transponder aan te schaffen via Mylaps transponders (prochip) en een KNSB licentie opgave Marathon discipline te verkrijgen.
Opgave bij de baan middels dit formulier

Dag van de VikingBeste Vikingers!
Graag nodigen we jullie en familie, van harte uit voor de “Dag van de Viking”. Dit jaar
al vroeg in het seizoen, zodat je tijd hebt lekker bij te kletsen, trainingsplannen
te maken en vooral te schaatsen. We zorgen voor een ludieke activiteit op en rondom het IJS en sluiten af met een borrel in het Chalet naast de IJSbaan. Zijn jullie erbij?

Wanneer: zondag 20 november tussen 14.30 – 18.00 uur op de Jaap Eden IJSbaan
Programma: we starten om 14.30 uur met inloop en koffie of thee in het Chalet en gaan daarna het ijs op om te schaatsen. Leuk om daarna met zoveel mogelijk Vikingjasjes en -mutsen rond 16.00 uur op de foto te gaan. Voor de organisatie is het praktisch te weten wie erbij zijn, zodat we gericht inkopen kunnen doen én Jaap kunnen informeren over de benodigde bitterballen. Rond 18.00 uur sluiten we af in het Chalet.

Aanmelden kan tot 11 november via deze link
Als vereniging zorgen we voor de entree, koffie en borrel. We vragen aan jullie een kleine bijdrage voor de onkosten. Voor volwassenen €10 p.p. en voor kinderen €7,50 p.p.; betaling gaat via een factuur die je via e-mail van de penningmeester ontvangt.
Hopelijk zien we je 20 november op het ijs, tot dan! HeerenveenSchaatsclub de 5 dorpen gaat 9 november naar Heerenveen om wedstrijden te rijden en heeft nog een paar plaatsen over. Wil je ook mee dan kun je je opgeven via techcie@de5dorpen.nl. Kosten voor Vikingrijders is 10 euro voor pupillen en 25 euro voor junioren en senioren. Aankomst Heerenveen 11.00 uur, start wedstrijd 11.30 uur. EHBODit jaar zijn de verenigingen verplicht een aantal avonden te zorgen voor een EHBO-er. Dit jaar zijn dat 4 reguliere wedstrijden en natuurlijk ons clubkampioenschap. Naast EHBO-ers mogen dit ook zijn artsen, verpleegkundigen, BHV-ers, rijd/sters, begeleid/sters, train(st)ers, coaches die EHBO willen en kunnen verlenen. Als BGA beschikken zij over een EHBO koffer; deze staat in de jurytoren en is voor het hiervoor genoemde doel beschikbaar. Graag opgeven via wedstrijdcoordinator.

City of Wesopa SportfilmfestivalOp het sportfilmfestival heeft de City of Wesopa op zaterdag 5 november een programma dat iedere schaatser zal interesseren. Zij vertonen dan de documentaire ‘De meerderheid heeft altijd ongelijk’ over de Jumbo-Visma schaatsploeg die zich voorbereidt op de Olympische Spelen van 2022.
Jan Smeekens, wereldkampioen 500 meter en voormalig lid van dit team zal de
documentaire begeleiden en ingaan op vragen uit de zaal.
Donderdag 4 november is er ook een wielerprogramma met speciale aandacht voor het
vrouwenwielrennen. Vera Koedooder, wereldkampioen junioren in de achtervolging en op de puntenkoers zal dit programma begeleiden. De titel is: wielrennen, vallen en opstaan.
Het sportfilmfestival vindt plaats van 2 t/m 5 november in de City of Wesopa, dat is dan even het sportpaleis van Weesp. Er zijn films en documentaires over tennis, voetbal, wielrennen, schaatsen, dammen en bergsport. Er is muziek en er zijn interessante gasten. Maar liefst 3 wereldkampioenen uit verschillende sporten maken hun opwachting op dit festival.
Op woensdag 2 november houden we ‘s avonds de sportquiz, waar verschillende teams (van 5 personen) strijden om de eer wie zich de beste sportkenners van Weesp gaan noemen. Er zijn leuke prijzen te winnen. Wie weet wint een team van de Viking.
Meer informatie en kaarten bestellen? www.wesopa.nl 

De cijfers.

Hieronder staan de eerste wedstrijden met PRs (in rood): 


De PR stand t/m zaterdag 15 oktober vind je hieronder:
Veel plezier weer met deze nieuwsbrief!

Met sportieve groet, Bestuur Stg Viking