Super record weekend Groningen

Vol enthousiasme gingen afgelopen vrijdag 20 februari bijna 40 Vikingers op trainingskamp richting Groningen. Na aankomst een slaapplaats te hebben veroverd, was het al snel tijd om naar Kardinge (de schaatsbaan van Groningen) te gaan en de eerste ronde te schaatsen. Het Kardingse ijs werd verkend onder de bezielende leiding van de trainers Fokko Goosen en Henk-Jan Buurman. Moe van het trainen was het later op de avond tijd voor de jaarlijks terugkerende hamburger waarna sommigen er nog een leuke, eh vroege nacht van maakten en de eersten gelijk gingen slapen.

Zaterdagochtend stond wederom het schaatsen op het programma, een lichte training in voorbereiding op de wedstrijd die avond. In de middag werden de ijzers geslepen voor de wedstrijd. De activiteitenorganisatie had voor tijdens onze rust een mooie quiz gemaakt waar uiteindelijk Frank Lekkerkerker als winnaar uit de bus kwam. Na een stevige maaltijd was het tijd om richting het wedstrijd-ijs van Kardinge Groningen te gaan en ons te gaan voorbereiden op de wedstrijd die ieder jaar wordt georganiseerd door onze vrienden van STV Eemsmond.

Tijdens deze wedstrijd hebben de jeugd en senioren laten zien in topvorm te zijn. De jeugd was goed voor 27 persoonlijke records(!) De drie hoogtepunten werden gevormd door de 100 en 300 meter sprint van Peter Bos. Dit leverde in de categorie Masters twee baanrecords op. Het 300m baanrecord staat vanaf dit weekend op zijn naam met een tijd van 00.27:42.

Ook A pupil Laurie Rand leverde weer een schitterende prestatie door een clubrecord te tijden op de 500 meter in een tijd van 00.51.03. Dit is een aanscherping van het clubrecord dat al sinds 1996 stond en duidelijk ook niet makkelijk te verbreken was. Wanneer dit record aan flarden wordt gereden? Wij zijn benieuwd. De zondag werd doorgebracht met uitslapen, hardlopen, zwemmen en schaatsen. Na de traditionele snack was het tijd om op te ruimen. Moe en voldaan kwamen we vroeg in de avond in Weesp aan. Natuurlijk ontbreken de foto’s niet! Wat een super weekend..

Uitslagen en tijden schaatsweekend Groningen

Baanrecord PeterBos - Kardinge