Stg Viking viert 40-jarig lustrum daar waar het hoort: op ’t ijs.

Afgelopen zaterdagmiddag kleurde de Jaap Eden ijsbaan geel-blauw door de kleurrijke schaatskleding van de schaatstrainingsgroep (stg) Viking. Daar waar de volwassenen ontspannen hun rondjes schaatsten was er voor de jeugd een puzzel-prestatietocht georganiseerd met een echt stempelhokje eveneens in de clubkleuren.

Onze vereniging bestaat weliswaar pas in april veertig jaar maar waar kan je zo’n feestje nu beter vieren dan op het ijs?” aldus Iva Hofsté, secretaris van stg Viking.

Na het schaatsen was er een feestelijke receptie in de buffel-bar. Deze werd drukbezocht, eveneens door schaatsleden van het eerste uur, waarbij de sterkste verhalen uit de veertigjarige historie met graagte werden gedeeld.

Tijdens de afsluiting van de introductie-speech was er een officiëler deel waarbij de leden Caroline ter Burg en Piet van Rooij werden benoemd tot Lid Van Verdienste ( “Wegens jarenlange bijzondere verdiensten en enthousiaste inzet voor de schaatstrainingsgroep (stg) Viking in verschillende functies in bestuur, commissies en ad-hoc projecten”), waarop een hartelijk en instemmend applaus volgde.

Bij de pub-quiz werd de kennis van de club, het professionele schaatsen en de Elfstedentocht getest. Er werd fanatiek meegespeeld en tot ieders verassing, en gespeelde frustratie, was het de oude garde die er met de eerste prijs vandoor ging.

Schaatsers zijn over het algemeen alleen maar gezellige mensen, dus zo’n feestje vieren gaat vanzelf”; volgens Henk Jan Buurman. “En omdat veel leden op verschillende uren schaatsen is het juist zo waardevol dat we dit lustrum met z’n allen samen vieren, om de bruisende vereniging te voelen” aldus de voorzitter.

Gedurende de middag druppelde het nieuws door dat verschillende pupillen van de stg Viking op het Nederlands Kampioenschap Marathon en bij Gewestelijk wedstrijden weer podiumplaatsen hadden behaald. Ook na veertig jaar blijft Stg Viking dus nog talenten voortbrengen.