Nieuwe Jaap Eden ijsbaan geopend. Eerste natte Viking helden hebben ijs getest.

Vrijdag 20 oktober is de nieuwe Jaap Eden ijsbaan geopend. Aan het einde van de vrijdagmiddag was er een receptie waar medewerkers van de ijsbaan, de uitvoerders van de bouw en van de gemeente aanwezig waren. De Stg Viking werd door een aantal bestuursleden, onder de paraplu, vertegenwoordigd toen de bel werd geluid door de wethouder van sport van Amsterdam en de baan daarmee officieel werd geopend. Het was slecht weer met constante buien en een stormachtige wind.

Met de opening van de ijsbaan is ook het schaatsseizoen 23/24 van start gegaan. Traditioneel kan op deze eerste vrijdagavond van het seizoen door iedere abonnementhouder een uurtje worden geschaatst en de avond wordt dan afgesloten met een marathon prestatietocht.

Door het dramatische weer was de opkomst voor de vrije schaatsuren zeer beperkt. Annemieke, trainster bij het jeugdschaatsen, was er wel om de jonge Viking schaatsers op te vangen. Die schaatsertjes……. waren er niet….. Maar dat mocht de pret niet drukken voor Annemieke, die nog even helemaal doorweekt lachend op de foto ging. De eerste Vikinger op de nieuwe Jaap Eden baan!

Eervolle vermeldingen voor Rene en Michiel die eveneens de regen trotseerde en het nieuwe ijs keurden in het tweede vrije schaatsuur. Goedgekeurd!

In de loop van de avond werd het toch nog droog zodat er een nevel boven het ijs hing toen een veertigtal schaatsers aan de marathon begon. Daar schaatste Paul lekker mee in het blauw-geel van de Viking.