Afzien in Givroulle

Zo, en dat was hem dan alweer, het fietsweekend 2015! En wat is er heerlijk gefietst het afgelopen weekend. Op vrijdagochtend zijn we vertrokken richting Givroulle om daar een weekend goed te trainen in aanloop naar het nieuwe schaatsseizoen. Givroulle is iets zuidelijker gelegen dan het vertrouwde Malmedy maar qua fietsparcours doet het zeker niet onder. Prachtige groene heuvels en bergen met hier een daar wat langere klimmetjes dan in de omgeving van Malmedy.

De Stockeu stond dit jaar niet op het programma vanwege het zuidelijker gelegen gebied maar daar was dan in ene de Côte de Haussire bij La Roche. Ze was lang, stijl en moeizaam met in het eerste stuk direct al 18% klimmen om vervolgens na 2.6 km weer met 14% te moeten klimmen richting de 500 meter. Een enkeling was al klaar bij het zien van deze col en zat direct al aan de koffie met appelgebak op het terras, om vervolgens vol energie weer present te zijn voor de volgende beklimming. Dat dan weer wel..

Ieder in zijn eigen tempo, soms in groepjes of alleen is het op een enkele bui na een fantastisch weekend geweest. Hard gelachen met een hoop plezier en gezelligheid. Namens de activiteitencommissie onwijs leuk dat jullie er bij waren. Tot volgend jaar!

O ja, natuurlijk zijn er nog de foto’s.