Zomertraining

In de zomer bieden we verschillende typen training aan voor volwassenen. Afhankelijk van de motivatie en vaardigheden kunnen junioren vanaf 13 ook al meedoen bij de looptraining of vanaf 15 jaar aan de fietstraining. De zomertrainingen starten na de meivakantie en worden in september afgerond. Hieronder een korte toelichting op de trainingen.

Looptraining Op dinsdagavond wordt er anderhalf uur getraind in het bos. Tijdens de looptraining staan techniek, gezelligheid en conditieverbetering centraal. De trainingen zullen rustig worden opgebouwd waarbij gekeken wordt naar het niveau van de groep.

Er wordt gewerkt aan je conditie, kracht, lenigheid, core-stability, coördinatie, snelheid en techniek. Uiteraard ontbreken de schaatssprongen en veel schaats-specifieke oefeningen niet. Duurlopen zal een wezenlijk onderdeel uit maken van de trainingen maar zal altijd gedaan worden in korte afwisselende blokken, zodat dit voor iedereen vol te houden is. Er zit een logische opbouw in de omvang en de intensiteit van de looptrainingen. Je kunt op ieder moment instromen, maar we raden je natuurlijk aan om er vanaf de eerste training bij te zijn.