Fietstraining

Op donderdagavond vinden de fietstrainingen plaats. Ben je in het bezit van een racefiets? dan kun je aanhaken voor een stevige en leuke fietstraining. Tijdens de training worden er verschillende duurritten, sprintjes en tijdritjes gereden. Er wordt aandacht besteed aan uithoudingsvermogen, kracht en snelheid.

Er zit een logische opbouw in de omvang en de intensiteit van de trainingen. Periodes van hoge intensiteit en van relatieve rust wisselen elkaar af. Hoe vaker je meedoet des te meer structuur er in de opbouw van je vorm zit. De trainingen worden dusdanig ingedeeld dat zowel de gevorderde wielrenners als de beginners aan hun fietsmeters komen.

De gemiddelde fietsafstand bedraagt ongeveer 35 tot 40 km per fietstraining.

Veiligheid Voor je eigen veiligheid en die van anderen, neem een racefiets mee waarop je kunt vertrouwen. Zoals je zult begrijpen is een fietshelm verplicht en het dragen van wielrenhandschoenen verstandig. Neem genoeg water mee en denk ook even aan je reserveband en fietsgereedschap. Het kan in het begin en einde van het fietsseizoen snel donker worden dus plaats dan verlichting op je fiets.