Stg Viking Sticky header logo 2x
Stg VIKING Nieuwsbrief

Vanuit het Bestuur

Koud, nat en vroeg donker, de Nederlandse winter is nu echt begonnen. Sinterklaas is inmiddels weer vertrokken, nadat hij onze jeugdschaatsertjes op het ijs had verblijd, en de kerstboom kan weer de woonkamer in.

Helaas is corona nog niet weg en zijn er door de avond-lockdown enige trainingsuren uitgevallen. Wij proberen daarvoor alternatieven aan te bieden, maar de mogelijkheden zijn helaas beperkt. De meest actuele informatie is te vinden op de website van de Jaap Edenbaan.

Als bestuur willen wij graag een activiteit voor al onze leden organiseren en mits de verschillende regels dat toelaten zullen wij daar in een volgende nieuwsbrief melding van maken. Goed om met potlood wel vast 30 januari 2022 in je agenda te zetten. Wij blijven hoopvol vooruitkijken, zou het lukken: een ouderwetse "Dag van de Viking"?!

Wij wensen jullie fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2022.

Henk Jan

Ps. Op het laatste moment bereikte ons het goede bericht dat we wederom €1.000,- sponsorgeld hebben ontvangen van de ING bank. Dank je wel Caroline voor je hulp hierbij!

Vikingjeugd blijft succesvol!

Foto 1 nieuwsbrief 3 wedstrijden jeugd
Als gevolg van de coronamaatregelen zijn er alleen op zondagochtend nog wedstrijden te rijden. Desondanks is er wederom gereden door Vikingers en hierbij het klassement voor de PR-bokaal. Bij de pupillen is Lucas afgelopen zondag als tweede geëindigd bij de marathon en heeft Wieke haar eerste 500 m kunnen rijden.

Hou deze site in de gaten voor het laatste nieuws omtrent wedstrijden. Het klassement voor onze eigen PR-bokaal is inmiddels als volgt:
Naam
Som van PR's
Luuk van Stuijvenberg
12
Wieke van Stuivenberg
9
Valerie Vinken
8
Rinske van Stuivenberg
7
Koen Tas
4
Kay Zhe van Es
4
Sven Tas
2
Noor Smit
2
Tjibbe Nyqvist

Totaal
46

Jaap Edenbaan opgeknapt en uitgebreid!

De plannen voor de werkzaamheden aan onze Jaap Edenbaan zijn met een haalbaarheidsonderzoek positief beoordeeld. Hierdoor kan met de renovatie van de buitenbaan begonnen worden en zal de ijshal vervangen worden door twee nieuwe hallen. Tot dat het echt zover is zal nog even duren; in 2023 zal er gestart worden met de werkzaamheden en de verwachting is dat de gerenoveerde baan 2 jaar later opgeleverd zal worden. Lees meer over de renovatie in het nieuwsbericht van AT5.

Blijf in beweging!

Vanuit de trainerscommissie hebben we de maatregelen op de voet gevolgd. Sinds gisteren is bekend gemaakt dat de huidige maatregelen nog in ieder geval tot en met 14 januari gelden.

De nieuwe coronamaatregelen hakken er harder in dan de aanpassingen, als loopbrug, van vorige jaar. Er zijn 4 Viking trainingsuren te vervallen: Dinsdag-, woensdag- donderdag- en vrijdagavond. We balen er zelf ook stevig van. Gelukkig biedt de Jaap Edenbaan een financiële tegemoetkoming aan voor de vervallen trainingsuren en kunnen abonnementhouders 50% korting krijgen op een 3-ritten kaart om gedurende deze periode 3 maal op de publieksuren te trainen. We zien tegelijkertijd dat de capaciteit op deze uren niet oneindig is. Ondertussen oriënteren wij ons of we nog een trainer kunnen organiseren voor bepaalde tijdstippen, maar met alle (werk) agenda’s blijkt dit tocht lastig te organiseren.

Kortom, probeer zelf goed in beweging te blijven: wandelen, hardlopen, fietsen, yoga en wat verder al niet mogelijk is. Blijf gezond, houd afstand, was je handen en ga vooral lekker veel naar buiten. Hopelijk tot snel langs de baan!

Tips voor de kerstvakantie!

Kruip tijdens de kerstvakantie met een dekentje en warme chocolademelk op de bank en kijk een van de volgende schaatsfilms/docu’s:
  • De Hel van 63
  • Alle afleveringen van “De IJzersterkste”
  • Andere tijden sport: WK
custom custom custom custom 
MailPoet