Stg Viking Sticky header logo 2x
Stg VIKING Nieuwsbrief

Vanuit het Bestuur

Het schaatsseizoen is voorspoedig gestart en ik heb al weer veel enthousiaste gezichten op en langs het ijs gezien. Bij het jeugdschaatsen hebben we weer veel nieuwe leden kunnen verwelkomen. En er zijn nieuwe pupillen, die vol energie en succesvol hun eerste wedstrijden rijden, tot oudere jongeren (of eigenlijk jongere ouderen) die een tweede jeugd lijken na te streven door nu bij de masters marathons te rijden.

Met de bijdragen van onze sponsoren hebben we deze zomer weer schaatsjasjes bijbesteld en rijden er alweer verschillende nieuwe jeugdleden in de welbekende blauw-gele jasjes.

Helaas nemen de Corona besmettingen landelijk weer snel toe en zullen de regels op en om de ijsbaan over gedrag, omkleden, mondkapjes, QR-code etc. de komende maanden regelmatig worden aangepast. Hiervoor verwijzen wij naar de website van de Jaap Edenbaan.

Als bestuur hebben wij de eerste vergaderingen van het nieuwe seizoen weer gehad. Sanne houdt ons bij de les. Willem zorgt voor trainers zodat iedereen ook les krijgt. En Fokko heeft de eerste wedstrijden alweer begeleid. Onze nieuwe bestuursleden, Ruben en Tim, hebben zich de afgelopen weken vlot kunnen inwerken. Als penningmeester en ledenadministratie is dat natuurlijk heel belangrijk aan begin van nieuw seizoen; kunnen we allemaal vlot t ijs op.

Geniet er van en blijf gezond!

Henk Jan

Rabo Clubactie een succes!

Foto 1-2 Clubactie rabobank
Via deze weg willen we iedereen die gestemd heeft tijdens de Rabo Clubactie heel hartelijk bedanken! We hebben met zijn allen een mooi bedrag van €873,- opgehaald voor de vereniging. Wens is om dit in te zetten voor de organisatie van een (nieuw) trainingsweekend voor de jeugd en junioren en senioren die ook een extra trainingsboost nodig hebben!

Voor de organisatie hiervan zoeken we nog hulp! Heb jij zin om samen met een klein team enthousiaste ouders en trainers hiermee aan de slag te gaan? Dan ben je van harte welkom! Stuur een mailtje naar secretaris@stgviking.nl!

Vikingjeugd succesvol de winter in!

De informatieavond voor de nieuwe wedstrijdrijders werp zijn vruchten af. Afgelopen weken zijn al verschillende wedstrijden gereden door onze jeugdrijders, hieronder een kort overzicht.

Afgelopen weekend heeft Wieke de Stg Viking vertegenwoordigd bij de gewestelijke wedstrijden en weer 2 PR's toegevoegd. Kay Zhe heeft ook een paar mooie PR's gereden, met een gebroken schaats. Daarnaast hebben de senioren zich laten zien in de marathoncompetitie: M2, M3 en afgelopen week in de M4 en de dames. De M4 heeft dit jaar een record aantal Vikingers! Er is nog geen tussenklassement voor de verenigingen, maar Stg Viking laat goed van zich weten.

Ondertussen is de strijd voor onze eigen PR-bokaal losgebarsten. Hierbij een voorlopige tussenstand:
Naam
SOM van PR
Luuk van Stuijvenberg
10
Wieke van Stuivenberg
8
Valerie Vinken
7
Rinske van Stuivenberg
7
Koen Tas
2
Kay Zhe van Es
2
Sven Tas
1
Eindtotaal
37

Wil jij ook wedstrijdrijden?

Lees hier hoe het werkt!

November is ingetreden en naarmate de temperatuur daalt, stijgt de schaatskoorts. De schaatswedstrijden zijn na het stille coronajaar weer begonnen, zowel langebaan als marathon. Voor de jeugd e.a. zijn een aantal wedstrijden geselecteerd om zoveel mogelijk gezamenlijk te rijden. Het gaat om de volgende wedstrijden:

 • Za 13 november, aanvang 19:40 uur (Junioren-senioren en masters)
  • Coach Chiel Smit
 • Zo 14 november, aanvang 19:20 uur (Pupillen, event. junioren)
  • Coach Fokko Goosen
 • Zo 21 november, aanvang 7:00 uur (pupillen, junioren)
  • Coach Fokko Goosen
 • Zo 28 november, aanvang 19.20 uur (pupillen, event. junioren)
  • Coach Ester van Rooij
 • Zo 19 december, aanvang 7.00 uur (pupillen, junioren)
  • Coach Chiel Smit
 • Zo 19 december, aanvang 19.20 uur (junioren-senioren en masters)
  • Coach Piet van Rooij
In de volgende nieuwsbrief staan de wedstrijden van na de kerst.

Geef je allen tijdig op, zodat de coaches weten hoeveel Vikingers er mee zullen doen. Circa 2-3 weken van tevoren kun je je al inschrijven. Heb je vragen? Stuur een mailtje naar Fokko via wedstrijden@stgviking.nl.

Jeugd weer herkenbaar op de baan!

Foto 2-2 Vikingjeugd in nieuw jasje
De zaterdagochtend jeugd is (bijna) helemaal weer in nieuwe jasjes gestoken! Dank je wel Caroline voor je hulp bij de kledingscommissie en natuurlijk onze sponsors!
custom custom custom custom custom 
MailPoet