Stg Viking Sticky header logo 2x
Stg VIKING Nieuwsbrief

Vanuit het Bestuur

Het afgelopen jaar hebben we jullie regelmatig geïnformeerd via de nieuwsbrief. We blijven dat het komende seizoen weer doen. Ook al hopen we dat we jullie weer wat vaker tegenkomen op het ijs en langs de baan!

Over de baan gesproken: de zomertrainingen zijn alweer achter de rug en vanaf 16 oktober starten de trainingen op de baan weer! Tijd om je schaatsen van zolder te halen, te laten slijpen en misschien wel vast een trainingsrondje te rennen. Ik heb mij laten vertellen dat de echte fanatiekelingen al op zondagochtend in Haarlem op de ijsbaan zijn gesignaleerd. Kortom, als echte Vikingers pakken we elke kans om op het ijs te staan met beide handen aan!

De nieuwkomers in het bestuur zijn inmiddels gestart. We hebben een paar mooie projecten op stapel liggen voor komende winter, daarover later meer. En mocht iets niet helemaal kloppen in de facturen: laat het de penningmeester dan even weten, het is even oefenen met instellingen in het systeem. Mocht je nog niet betaald hebben, wil je dat dan z.s.m. doen? Dan kunnen wij ook weer de afdrachten richting de Jaap-Eden baan voldoen!

In deze nieuwsbrief informeren we je graag over de (nieuwe) trainers van komend seizoen, we vragen je aandacht voor een jury-cursus. Daarnaast een opfriscursus voor de jeugd die weer gaat schaatsen. Ook verwachten we nog wel wat hulp te kunnen gebruiken bij de website en zo nog wat zaken.

Maar, voordat je verder leest, goed om te melden dat we aangemeld zijn bij Raboclubsupport. Voor meer informatie over dit initiatief, check de site van Raboclubsupport. Dus ben je lid van de Rabobank, vergeet dan niet meteen even je stem uit te brengen op onze vereniging. Dank alvast!

Wij zien elkaar binnenkort op het ijs of langs de baan!

Groet, Sanne

Trainers

Onze trainerscoördinator Willem heeft samen met de trainers weer een mooie verdeling gemaakt op basis van kennis en ervaring van onze trainers. Daarnaast is een plan gemaakt om bijscholing te organiseren en ook na te denken hoe we jullie nog beter kunnen begeleiden dit seizoen. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van film om je eigen vorderingen te monitoren. Meer hierover tijdens de trainingen. In het overzicht hieronder kan je zien wie wanneer op te baan te vinden is! Dank jullie wel vast en een sportief seizoen toegewenst!
Schema trainers

Juryleden gezocht!

1. jurytoren-in-amsterdam-door-maaskant-en-van-velzen-3-300x200
Nu we geleidelijk Corona achter ons kunnen laten, zullen er weer wedstrijden zijn op de Jaap Eden. Daarvoor zijn er altijd vrijwilligers nodig bij de jury. Het gaat om klokkers of assisteren bij de baan. Het is makkelijk te leren. Voor diegene die dit wil doen, geef je naam en e-mailadres door aan wedstrijden@stgviking.nl en geef aan of je hier al ervaring mee hebt. Als je 3 of 4 keer aanwezig kunt zijn dit seizoen, dan help je ons en de andere verenigingen een hele boel!

Bertus Roeleveld, de overall coördinator van Amsterdam, zal dan contact met je opnemen. Ook wordt er elk jaar een basiscursus gegeven om nog beter beslagen ten ijs te komen.

Enne.. oja, voor de ouders van wedstrijdrijdende kinderen een voordeel: je zit in ieder geval lekker droog op zondagochtend ;-)

15 oktober:

Informatieavond nieuwe wedstrijdrijders

De nieuwe (wedstrijd-) rijders (jeugdrijders die naar één van de trainingsuren zijn overgestapt op dinsdag, vrijdag en zaterdagochtend 8 uur) nodigen we graag uit voor een korte bijeenkomst, waarin we jullie uit willen leggen hoe de wedstrijden in elkaar steken. Afgelopen seizoen konden we maar een paar wedstrijdjes rijden. Daarom zijn ook alle nieuwe wedstrijdrijders van het seizoen 20-21 uitgenodigd! Kom gerust als je denkt: "ik ben alles vergeten!" Dat geldt ook voor alle andere rijders die om wat voor reden nog nooit wedstrijd gereden hebben.

Op 15 oktober kan je de baan testen en een proefronde rijden tussen 18.00 – 19.00 uur en je ouders mogen mee. Vanaf 19.15 uur start Fokko zijn praatje. Neem je ouders gerust mee!

Stuur een mailtje naar wedstrijden@stgviking.nl met je naam om te op te geven. Tot 15 oktober!

Ize Kampman wint de techniekbokaal!

2. Ize Kampman
Door het trainers-comité is unaniem besloten dat Ize het afgelopen jaar de grootste voortgang qua techniek heeft geboekt! Willem heeft haar de bokaal overhandigd. Hartelijk gefeliciteerd!

Gezocht!

  • Wie is handig in stukjes schrijven en wilt 2 avonden lekker aan de slag om de website om te zetten naar het nieuwe format? Onze dank is groot! Samen maken we onze club weer een beetje mooier! Meld je even via secretaris@stgviking.nl.
  • Geïnteresseerden in fietskleding! Bij het bestuur zijn verschillende verzoeken binnengekomen om weer Viking fiets kleding te laten maken. Voordat we hier veel werk in steken willen we de animo eerst inventariseren. Mocht je interesse hebben in fiets kleding van Stg Viking, geef dat dan even door met een berichtje aan bij c.ter.burg@hccnet.nl voor 31 oktober a.s.
custom custom custom custom custom 
MailPoet