Stg Viking Sticky header logo 2x
Stg VIKING Nieuwsbrief

Van de Voorzitter

nieuwsbrief nr 4 ijs
Met de ALV twee weken geleden hebben we het seizoen 2020/2021 afgesloten. Een seizoen waarbij we in tegenstelling tot veel andere sporters wel konden blijven schaatsen op de outdoor Jaap Edenbaan. Echter hebben we geen Viking-activiteiten naast het ijs kunnen organiseren. Onze plannen voor het seizoen 2021/2022 zijn zeker om die schade in te halen en elkaar ook naast het ijs weer te ontmoeten.

Eerder deze maand zijn er weer nieuwe Viking-jasjes besteld zodat we straks weer allen tiptop en herkenbaar op het ijs kunnen staan. Mede mogelijk gemaakt door al onze sponsoren, dank daarvoor.

Bij de laatste vergadering van de BGA (Baancommissie Groot Amsterdam) is enige informatie gegeven over de plannen voor de nieuwe Jaap Edenbaan. De buitenbaan blijft op de huidige locatie en we blijven outdoor. De meeste aandacht is nu voor de gebouwen en indeling van de nieuwe (ijshockey) binnenbaan. Er is wel enige urgentie voor het vervangen van de oude koelinstallatie onder de huidige baan. Werkzaamheden voor de nieuwe buitenbaan zullen waarschijnlijk al volgend jaar zomer worden uitgevoerd. We zullen jullie op de hoogte houden als het wat concreter wordt.

Daarnaast heeft de BGA enige plannen met vrijdagtrainingsuur van 18.10 – 19.15 uur; dit wordt een trainingsuur waarop zoveel mogelijk jongeren van ca. 12 tot 18 jaar zullen worden gefaciliteerd. Het idee is dat er groepjes worden gemaakt op basis van aanleg en fysieke mogelijkheden waarbij leden van verschillende verenigingen samen kunnen schaatsen. Daardoor ontstaan kwalitatief samenhangende groepjes en wordt het leuker en uitdagender voor deze jongeren. Een plan, op vrijwillige basis, waar wij wel enige voordelen in zien. Hierover volgt later meer informatie.

De afgelopen tijd zijn de zomertrainingen weer van start gegaan. Er wordt met veel enthousiasme aan deel genomen. Deze verschillende zomertrainingen gaan, behalve een korte stop voor het skeeleren, in principe de gehele zomer door.

Als bestuur wensen wij jullie allen een relaxte en sportieve vakantie, blijf gezond!

Henk-Jan Buurman

Even voorstellen

Tijdens de digitale ALV op 30 juni hebben we afscheid genomen Christian Nyqvist, die de afgelopen jaren zijn bijdrage als penningmeester heeft geleverd. Wij zijn heel blij dat we een nieuwe penningmeester hebben gevonden, en opnieuw een ouder van een schaatsend Viking-lid! Daarnaast hebben we ook een mooie opvolger voor Ester van Rooij gevonden die de ledenadministratie onder zijn hoede wil nemen. Goed nieuws, zo houden we onze vereniging vitaal. Ester en Christian: heel hartelijk bedankt voor jullie bijdrage aan onze vereniging en succes met de laatste overdracht!
ALV 30 juni digitaal nwsbrf
Nu zijn jullie vast benieuwd naar wie onze nieuwe bestuursleden zijn? Hieronder stellen ze zich even voor.

Nieuwe penningmeester: Ruben Tas

Ruben Tas
Ruben (42 jaar) is getrouwd met Margot en vader van Koen en Sven die beiden met veel plezier schaatsen en skeeleren bij Viking. “We wonen in Bussum en ik werk bijna 17 jaar bij ABN AMRO. In mijn vrije tijd doe ik veel aan sporten, waaronder triatlons en marathons. Nu Koen en Sven lekker aan het schaatsen zijn, begint het in de winter ook te kriebelen om te gaan schaatsen. Afgelopen winter was dat natuurlijk fantastisch en hebben we met z’n vieren zo’n 40 km geschaatst bij de Loosdrechtse Plassen. Ik wil mij graag inzetten voor de vereniging omdat ik er van bewust ben dat een vereniging niet zonder vrijwilligers kan bestaan. Als ik zie met hoeveel plezier de trainers elke week weer lesgeven aan onze boys, dan ben ik van mening dat ook ik mijn steentje moet bijdragen. Met mijn financiële achtergrond is het penningmeesterschap mij op het lijf geschreven”.

Nieuwe ledenadministratie: Tim Schaefers

Tim Schaefers
“Mijn naam Tim Schaefers, 54 jaar en woon in Weesp. In mijn jeugd heb ik bij de club geschaatst. 10 jaar geleden heb ik opnieuw het schaatsen bij de Viking met veel plezier opgepakt. Graag doe ik wat terug voor de geweldige club als ledenadministrateur. Tot snel op de schaatsbaan”.

Uitslag fotowedstrijd

Afgelopen voorjaar schreven we een fotowedstrijd uit. We zijn op zoek naar nieuwe foto’s voor de nieuwe website die het ultieme Viking-gevoel uitstralen. Een aantal mensen hebben de moeite genomen om mooie winterse foto's met ons te delen! Niet allemaal kwalitatief voldoende voor de website, maar het Viking-gevoel spatte er wel vanaf. Tijdens de ALV zijn de drie winnaars in het zonnetje gezet. Om het ijs-gevoel een beetje vast te houden mogen zij, als beloning, allemaal een ijsje gaan halen bij Nelis in Weesp.

Yvonne Galesloot heeft de jury overspoelt met mooie foto’s. Zij had duidelijk heel veel plezier gehad tijdens de periode dat we op natuurijs mochten schaatsen. Onderstaande foto’s gaven duidelijk het echte Viking-gevoel weer: met een groep schaatsers een tocht maken over de Vecht.
Inzending Yvonne Galesloot 2
Inzending Yvonne Galesloot
Ruben Tas, toen nog geen penningsmeester, heeft twee echte foto’s ingezonden waar het plezier vanaf spatte! Wat de jury betreft representatief voor het schaatsplezier wat wij als vereniging willen uitstralen!
Inzending Tas
Inzending Tas 2
En dan ook nog een dubieus twijfelgeval.. Is deze foto nu representatief voor onze schaatscapaciteiten? In ieder geval leuk dat je je foto met ons deelde Alex Herder!
Inzending Alex Herder
custom custom custom custom custom 
MailPoet