Stg Viking Sticky header logo 2x
Stg VIKING Nieuwsbrief

Uitnodiging Clubkampioenschappen

25 maart 2022

Twee jaar lang kon deze niet doorgaan. Dit jaar gaat hij door en wel op de vrijdagavond en vanaf 17.00 uur voor de jeugd en vanaf 19:30 voor de volwassenen. Onder het motto iedereen kan meedoen, maar twee zijn de winnaar! Ook aanmoedigen is meedoen!

Samen met de verenigingen ijsclub Diemen, Baambrugge en Gein en Omstreken hebben we een mooi programma gemaakt.

Vanaf 17:00 starten we met de jeugd:
  • 100voor genodigden jeugd op zaterdag (onder de 12 jaar) (uitnodiging volgt via de jeugdcommissie)
  • 100 - 300 voor Pupillen C: D: E
  • 100 – 500 voor Pupillen A: B (er staat momenteel een 300-500 combinatie op de site)
  • 500 – 1000 voor Junioren C ( A B)
De afsluiter voor de jeugd met een heuse koppelkoers. In tweetallen (op basis van de resultaten stellen we koppels samen (met een snelle en een langzame rijder) over alle rijders van alle vier de verenigingen.

Vanaf ongeveer 19:30 het senioren programma:
  • 500 – 1500 meter Junioren A B, neosenioren, senioren, masters. Dit is de afstand waar de enige echte Clubkampioen heren en dames voort gaat komen. (Los van de jeugd-individuele bekers).
  • 500 – 700 meter voor het “alternatieve” kampioenschap voor de eer. Voor de rijders die het vooral alleen maar als voorproefje van de borrel in de Jaap willen doen en 1500 te ver vinden.
De grote afsluiter met een koppelkoers over 10 ronden met samengestelde koppels (enige voorwaarde je hebt ingeschreven voor één van de twee bovenstaande combinaties).

Na afloop, napraten en drinken in de Jaap. Uitreiking van de bekers zal later deze zomer plaatsvinden op de clubavond.

INSCHRIJVING: https://inschrijven.schaatsen.nl kom je er niet uit? Neem dan even contact op met onze wedstrijdsecretaris wedstrijden@stgviking.nl

Update PR-bokaal

Na een regen en windrijke twee weekenden waarin het lastig rijden was, wordt het bijzonder spannend met het PR Bokaal. Koploopster is nog steeds Wieke, maar op de voet gevolgd door Luuk, Kay Zhe en Rinske. En ook Valerie maakt kans. De wedstrijden drogen nu langzaam op, maar we hebben op 25 maart ook het clubkampioenschap, dus daar wacht een zinderde finale!

Leuk om te weten dat vier van onze junioren mee mogen rijden bij het pupillen kampioenschap op zaterdag 26 maart. Dat zijn Lucas, Sven, Sadé en Wieke. We wensen jullie heel veel succes!!
Naam
SUM van PR
Wieke van Stuivenberg
14
Luuk van Stuijvenberg
13
Kay Zhe van Es
13
Rinske van Stuivenberg
12
Valerie Vinken
11
Sven Tas
7
Koen Tas
7
Noor Smit
6
Lucas Kerkhof
6
Sadé Pronk
4
Milou Ruurs
1
Kim Huizenga
1
Tjibbe Nyqvist

Eindtotaal
95

Marathon Nieuws!

Bij de dames en heren Marathon wordt stevig gereden. Marlies Galesloot heeft onlangs haar wedstrijd gewonnen en staat in klassement 3de. Uiteindelijk heeft zij op 2 maart de 3e plek vastgehouden in het eindklassement. Een hele mooie prestatie! Van harte gefeliciteerd.

Johan Moolhuizen heeft een knappe 3de plaats bij de M2 behaald en staat in het klassement 6de. Gevolgd door de mede clubgenoten Esther Pennings, Chiel Smit en Paul Wind.

Fokko Goosen houdt de eer hoog in de M3 als enige Vikinger, klimt omhoog naar de 14de plek.

Bij de M4 is de grootste deelname van Viking: Edward Galesloot, Bert Hensbergen, Henk-Jan Buurman, Hein de Graaf, Jeppe de Boer, Ben van Huisstede, Ronald Wenneker. Edward Galesloot stoot naar de top tien met een tiende plek.

De finale voor de Heren Masters is op woensdag 9 maart. Heel veel succes allemaal!

Update PR-bokaal

Als vereniging en als bestuur zetten we ons in om alles zo goed mogelijk te organiseren volgens de nieuwe wet- en regelgeving (WBTR). Vanuit de KNSB is hier extra ondersteuning voor. Het kost echter best wat tijd en geld: we moeten onder andere aan de slag met nieuwe statuten en deze laten vastleggen. Meer informatie hierover volgt dit voorjaar. Er is onlangs een petitie opgestart om bij de politie de regeldruk die de nieuwe wetgeving met zich meebrengt voor kleine verenigingen, onder de aandacht te brengen. Tekenen jullie ook? Dank je wel!
custom custom custom custom 
MailPoet