Stg Viking Sticky header logo 2x
Stg VIKING Nieuwsbrief

Vanuit het Bestuur

EN NU LOS!!

Na weer een winter waar Corona onze schaatsmogelijkheden flink heeft beperkt lijkt het er op dat we binnenkort weer helemaal los kunnen.

Met nog een week of zes tot het einde van het seizoen kunnen we allemaal de smalle ijzers op, de benen weer strekken en armen op de rug. Het is begin februari, misschien nog natuurijs? Wij blijven hopen.

De Jaap Edenbaan en Baancommissie Groot Amsterdam hebben aangegeven dat gemiste schaats-uren zullen worden gecompenseerd. Wij zullen jullie zo spoedig mogelijk laten weten wat deze regeling precies inhoudt en hoe wij deze kunnen uitvoeren.

Wij gaan er vanuit dat de Clubkampioenschappen op vrijdagavond 25 maart wel door kunnen gaan en het zou dan ook prachtig zijn als veel mensen zich inschrijven. Niet alleen voor de wedstrijd, maar ook om elkaar weer even te ontmoeten en bij te praten langs de baan.

Wij wensen jullie veel plezier op de ijsbaan, een mooie Olympische Winterspelen en zien elkaar snel weer op of naast de baan!

Henk Jan

Ps. De Dag van de Viking ging nog niet door. We puzzelen op een zomers alternatief. Heb jij daar ook ideeën voor? Schiet iemand van ons uit het bestuur even aan.

Diploma-uitreiking op het ijs

Nieuwsbrief nr 4 Diplomauitreiking jeugd
Nieuwsbrief nr 4 diplomauitreiking jeugd 2
De diploma-uitreiking voor de jeugd vond dit jaar plaats op het ijs. Ook de jeugdcommissie kijkt er naar uit weer een feestelijk evenement te organiseren. We houden jullie op de hoogte!

Dank aan onze trainers!

Het seizoen is al een eind op weg. We vroegen aan Willem een update vanuit het trainersfront. Voordat we daaraan beginnen, willen we ook vast alle trainers bedanken voor hun creativiteit er toch steeds weer het beste van te maken bij alle trainingen!

En hoe leuk is dat, de trainers van Viking en ‘de 5 Dorpen’ werken steeds meer samen om de leden van beide vereniging op het juiste niveau training te kunnen bieden.

Op de zaterdagmorgen wordt al geruime tijd samengewerkt. Door de groepen van Viking en 5 Dorpen samen te voegen en vervolgens naar niveau gesplitst: de meer recreatieve rijd(st)ers bij Ester en meer wedstijd rijd(st)ers bij Henk en Carlo.

Sinds begin van dit seizoen worden de jeugdrijders op dinsdagavond ook samengevoegd en gesplitst: beter aansluiten op niveau en een wat grotere groep wat goed is voor de onderlinge interactie. De begeleiding is in handen van Willem en Sierd.

Vanaf januari is deze constructie ook op vrijdagavond bij de jeugdrijders geïntroduceerd. Onze groep groeide en de niveauverschillen werden groot. Vandaar dat de groepen van Stg Viking en De 5 Dorpen wederom zijn samengevoegd en herverdeeld over Els, Sierd en Dennis. Dit tot volle tevredenheid van deelnemers en ouders langs de baan.

Op 22 december was er gezamenlijk online Trainersoverleg met 5 Dorpen waarbij we aan de hand van gemaakte videobeelden de techniek op het ijs konden analyseren en bespreken wat voor tips, aanwijzingen of oefeningen we hierbij zouden geven. Hierbij gebruikten we de “methode Viking” waarin trainers van 5 Dorpen en Viking met elkaar alle stapjes in het opbouw van krabbelaar naar toprijd(st)ers bespraken en vastlegden. Een leerzame bijeenkomst in een structurele samenwerking tussen 2 mooie schaatsverenigingen.

Willem van Lindenberg (trainingscoordinator)

Update PR-bokaal

Het regent al twee weken PR’s bij de pupillen en de junioren en dit resulteert in een nieuwe koploper voor de PR bokaal! Vandaar dat onze trotse wedstrijdsecretaris Fokko u graag de resultaten meedeelt.

Het weekend van 22-23 januari spande de kroon met een totaal van 17 PR’s en afgelopen weekend ondanks de harde wind nog eens 9 PR’s.

Wieke en Rinske kwamen op zondag zelfs twee keer in actie; ’s ochtends om 7.00 uur en nog een keer ’s avonds. Daarmee heeft Wieke de koppositie in het PR bokaal overgenomen van Luuk. Noor en Kay Zhé timmeren aan de weg met de 500 en de 1500 m. Zelfs zondag met veel wind wisten beiden hun PR nog aan te scherpen; Noor op de 500 en Kay Zhe op de 1500 m.

Dan was er nog een eervolle winst door Lucas bij de marathon en werd Sven met val tweede. Afgelopen weekend werd Sven wederom tweede. En wederom een PR op de 500 m. Zijn broer Coen tikte zelfs twee PR’s op zondagochtend aan. Vorig weekend had Sadé pech door te vergeten te wisselen, maar ook geluk dat haar tijd bleef staan. Dit weekend ging het wel goed en had ze eigenlijk haar echte PR.

Bij de 700 m scoorden Luuk, Valerie en Milou een PR. Een afstand die ze alle drie even een tijdje niet gereden hadden.

Tenslotte hebben we nog de Andatino bokaal en de Portengen competitie. Zondag was de finaledag van de Andantino bokaal. Kay Zhe is de hoogst genoteerde Vikinger geworden met een 9de plek! Valerie 18de en Noor 38ste.

Komende zondag hebben we de finaledag van de Portengen competitie waar 4 van onze pupillen uitgenodigd zijn. Sven heeft zich het eerst gekwalificeerd en Koen, Wieke en Rinske zijn er nog aan toegevoegd op basis van de resultaten van afgelopen weekend. Helaas t.g.v. corona kon Lucas afgelopen weekend niet meerijden en miste daardoor net de finale.

Naam
SUM van PR
Wieke van Stuivenberg
14
Luuk van Stuijvenberg
13
Valerie Vinken
9
Rinske van Stuivenberg
9
Kay Zhe van Es
9
Sven Tas
7
Noor Smit
6
Koen Tas
6
Lucas Kerkhof
5
Sadé Pronk
4
Milou Ruurs
1
Kim Huizenga
1
Tjibbe Nyqvist

Eindtotaal
84
custom custom custom custom 
MailPoet