Stg Viking Sticky header logo 2x
Stg VIKING Nieuwsbrief

Van de Voorzitter

Nieuwsbrief 17 oktober- voorzitter
De ijsbaan is open en blijft open. Na een week met inhaallessen vanwege het vroege einde van het vorige seizoen, is het schaatsseizoen 2020-2021 per afgelopen zaterdag begonnen.

Helaas neemt de verspreiding van Corona de afgelopen weken weer toe en daarom zijn er wel enige strikte richtlijnen en beperkingen voor de trainingen. Het is belangrijk dat wij ons aan deze richtlijnen houden; zowel voor de gezondheid van onszelf en medeschaatsers als voor de mogelijkheid om de ijsbaan open te houden en te kunnen blijven schaatsen. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de website van de Jaap Edenbaan. Op dit moment krijg je daar een directe pop-up met Corona-update. Binnenkort zal het Corona Protocol (doorklikken) zijn aangepast naar de meest recente richtlijnen.

Deze en volgende week zullen wij bij de schaatsgroepen een Stg VIKING buff (zie foto) uitdelen. Deze kan je gebruiken voor neus- en mondbedekking rondom en op het ijs. De materiaalkeuze komt overeen met materiaal voorbeelden van de RIVM website voor het zelf maken van mondbedekking.

Tenslotte wil ik ook nog onder de aandacht brengen dat wij op zoek zijn naar versterkingen in ons bruisende bestuur. Christian (penningmeester) zou graag gedurende de komende maanden een nieuwe penningmeester inwerken. En Ester zou graag de ledenadministratie naar een andere enthousiasteling willen overdragen. Misschien iets voor een van de ouders waarvan Ester de kinderen training geeft? Denk er eens over na of spreek ons aan als je iets meer wilt weten.

Wij zien elkaar op het ijs. Blijf gezond!

Wedstrijdrijden is van start!

Zaterdag 10 oktober is het wedstrijdseizoen geopend met een supersprint 2 x 100 meter en 2 x 300 meter. Hieraan deden veel leden van de baanselectie mee waaronder de Vikingers Luuk van Stuijvenberg en Valerie Vinken. Luuk reed direct 2 PRs. Milou Ruurs reed ook een PR op de 300 meter. Een mooi begin van dit seizoen, waarvan we nu nog niet weten hoe het zich verder ontwikkeld. Helaas!

Op donderdagavond 8 oktober heeft Fokko Goosen, als kersverse wedstrijdsecretaris, de nieuwe wedstrijdschaatsers uitleg gegeven. Geheel in stijl, via Teams, en afgesloten met een quiz om te kijken of iedereen wel opgelet had. De kennis quiz is gewonnen door Kim Lensen! Helaas komen de komende wedstrijden te vervallen vanwege de nieuwe Corona richtlijnen. We hopen dat de wedstrijden spoedig weer door kunnen gaan!

Stg VIKING Fietstocht

Nieuwsbrief 17 oktober- Fietstocht
Het Fietskamp in België kon niet doorgaan. Als alternatief heeft de Activiteiten Commissie op 20 september een fietstocht georganiseerd. Een twintigtal enthousiastelingen vertrok om half tien 's morgens vanaf de parkeerplaats bij het zwembad voor de 90 kilometer fietstocht. We hadden mooi weer en de AC had een prachtige en hier en daar pittige tocht uitgezet. Super activiteit! Zeker nog eens doen!

KayZhe ontvangt Techniek-Bokaal!

Nieuwsbrief 17 oktober- Techniek bokaal
De Techniek-Bokaal van vorig seizoen is eindelijk overhandigd! De trainers hebben de progressie van alle leden in de gaten gehouden. Uit de top 10 is uiteindelijk KayZhe van Es de winnaar geworden. Hij heeft het vorige seizoen de meeste progressie geboekt. We hopen dat dit doorzet dit seizoen KayZhe. Geniet van je mooie beker!
custom custom custom custom custom 
MailPoet