Stg Viking Sticky header logo 2x
Stg VIKING Nieuwsbrief
Beste Vikingers,

Na een mooie zomer, staat het nieuwe schaatsseizoen inmiddels alweer voor de deur. Daarom is het weer de hoogste tijd voor een nieuwsbrief!

In deze nieuwsbrief zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:
  1. Op de agenda
  2. Van de Voorzitter
  3. Terugblik op de ALV
  4. Cira wint de PR-bokaal

1. Op de agenda

agenda
Voor de komende tijd zijn er een aantal belangrijke agendapunten:

- Zomertrainingen gaan nog door tot eind september. Dus begin vast aan de warming-up op dinsdagavond of pak je fiets op donderdagavond!
- 20 september wordt de Stg VIKING fietstocht georganiseerd. Meer info volgt!
- 4 oktober gaat de ijsbaan weer open!

2. Van de Voorzitter

Ons vorige schaatsseizoen eindigde abrupt op 12 maart vanwege de strikte richtlijnen om de verspreiding van Corona in te perken. Ik wil dit niet te veel dramatiseren; we spreken hier maar over een sportactiviteit en dat staat niet in verhouding tot de maatschappelijke gevolgen die deze virusuitbraak heeft gehad en nog steeds heeft.
Toch hebben we kunnen constateren dat behalve het sportieve bezig zijn juist het sociale aspect zeer gemist werd – schaatsers zijn namelijk allemaal ook heel gezellige mensen, zeker bij onze club. Daarom was het goed dat we onze zomertrainingen wel weer hebben kunnen oppakken en dat daar gedisciplineerd, gezellig en in grote getale aan mee wordt gedaan.

Het Fietskamp in België gaat deze keer niet door, omdat we niet een veilige reis en verblijf kunnen waarborgen. Als alternatief zal de Activiteiten Commissie op 20 september een fietstocht organiseren (verschillende tochten/afstanden). Een kans dus voor iedereen om op de fiets te stappen.

Nog maar kort geleden zaten we midden in een hittegolf met temperaturen van ruim 30 graden Celsius, maar over minder dan vijf weken gaat de Jaap Edenbaan alweer open. Voor en na het schaatsen zullen we de bekende afstandsregels in acht moeten nemen, maar op de ijsbaan kan er gewoon geschaatst worden. De link naar Jaap Edenbaan Corona protocol is https://www.jaapeden.nl/corona-protocol/ . Lees dit zeker even door voordat je de eerste keer naar het ijs komt.

Wij zien elkaar binnenkort op het ijs! Groet, Henk Jan

3. Terugblik op de ALV

ALV stg Viking
Op 24 juni was de ALV. Wat meestal een bruisende avond is in Café Aaltje, met na afloop een goed glas bier, was dit jaar een digitale meeting! Zeker 20 leden hebben de moeite genomen om de hoogte en dieptepunten van afgelopen seizoen te delen. Daarnaast werd stilgestaan bij de bestuurswisselingen en werd interactief een kleine enquête gehouden over de wijze waarop we jullie (nog) beter kunnen betrekken bij de vereniging in tijden van Corona. Heb jij de ALV gemist? Hierboven een kleine impressie!

Op 24 juni hadden we 211 leden, waarvan 50 jeugd- en junioren. Het afgelopen seizoen was er een enorme groei bij het aantal jeugdleden. We zien ook een toenemend enthousiasme voor het rijden van wedstrijden bij de jeugd én ook bij volwassenen. Een van de hoogtepunten van het afgelopen seizoen is de 2e plaats in het clubklassement bij de marathonrijders. Dat is een unieke presentatie! De Dag van de Viking was een ander hoogtepunt, ook al moesten we daar een beetje geduld voor hebben omdat ook die verplaatst moest worden vanwege de wind. Het grootste dieptepunt was snel gevonden: het niet doorgaan van de Clubkampioenschappen en het Schaatskamp. En daarmee ook het als een nachtkaars uitgaan van het schaatsseizoen.

Maar.. wat misschien leuk is om te melden dat de trainers het afgelopen seizoen alle rijders goed in de gaten hebben gehouden. Momenteel rijden we op 10 trainingsuren in de week, van jong tot oud worden de presentaties gemonitord om aan het eind van het seizoen de Techniek Bokaal uit te reiken. Elke trainer mag een rijder nomineren, de rijder met de meeste stemmen wint de techniekbokaal. De winnaar van dit jaar is KayZe van Es! Gefeliciteerd KayZe, zodra het (weer) mogelijk is, komt de bokaal naar je toe.

Het bestuur wil bij deze alle trainers heel hartelijk bedanken voor de trainingen! Die overigens zeer gewaardeerd worden door onze leden, zo bleek afgelopen jaar uit de enquête die door de Trainingscoordinator uitgevoerd werd.

4. Cira wint de PR-bokaal

Cira wint PR-bokaal
Naast de Techniek bokaal delen we ook ieder jaar de PR-bokaal uit. Cira Klercq heeft de PR bokaal dit jaar gewonnen. Ze heeft afgelopen winter heel veel wedstrijden gereden, waarbij ze vaak iedere week weer een stukje sneller reed. Records werden niet alleen verbroken op de Jaap Edenbaan. Nee. Zo deed ze onder meer mee aan wedstrijden in Groningen, het NK Pupillen en in Heerenveen! Bovendien heeft ze het afgelopen jaar 3 clubrecords verbroken. Kortom, reden om haar de PR bokaal uit te reiken en dat hebben we afgelopen zomer vast gedaan. Veel succes komende winter Cira! We zien je graag weer bij de wedstrijden op het ijs in het komende seizoen.
custom custom custom custom custom 
MailPoet