Stg Viking Sticky header logo 2x
Stg VIKING Nieuwsbrief

Van de Secretaris

De laatste nieuwsflits zit nog vers in mijn geheugen: wat een mooi cadeau hadden we aan het eind van het seizoen: zelfs jullie secretaris stond weer eens op het ijs. En wat nog leuker was: we hebben best wat mooie foto’s binnengekregen van de fotowedstrijd van vorige nieuwsbrief, dus die gaan we nog eens op een rijtje zetten!

Eerlijk is eerlijk: deze ijs-oppepper kon ook het bestuur goed gebruiken. Tijdens de laatste vergadering werd er flink wat gezucht en gesteund: de (hopelijk) laatste Covid-loodjes vallen ook bij ons een beetje tegen. Alweer een ommetje wandelen, weer een rondje fietsen, weer hetzelfde uitzicht achter de PC. Het vooruitzicht om met 25 graden Celsius weer een digitale ALV te organiseren nodigt ook niet echt uit. Daarom hebben we besloten de ALV in ieder geval met een maand te verplaatsen, op zoek naar een locatie buiten, dan hebben we wellicht de mogelijkheid elkaar wel weer even live te zien. Uiteraard afhankelijk van de situatie op dat moment.

En dan hebben we ook nog ander fijn nieuws; ruim 31 mensen hebben de moeite genomen de enquête ‘Kennis en kwaliteiten’ in te vullen, waarbij ook een aantal nieuwe namen zich gemeld hebben om hand en spandiensten te leveren, trainingen te verzorgen of anderszins. Daar worden wij ook erg blij van! Want het is juist zo fijn als we komend seizoen weer op volle sterkte zijn. Mocht je nog niets gehoord hebben, we komen bij je terug!

En dan misschien wel het allerbelangrijkste van deze nieuwsbrief; de zomertrainingen gaan van start! Om fit en in vorm te blijven en een prettige manier om je schaats-connecties te blijven zien komende periode. Verderop in de nieuwsbrief leggen we uit welke trainingen wanneer gegeven worden.

Zien we je ergens in het bos of op de fiets? Hoe dan ook: hou nog even vol, blijft lekker bewegen en blijf gezond!

Namens het gehele Bestuur,

Sanne

Zomertraining

In het bos bij 's Graveland - Dinsdag 19.30 uur

Looptraining van start
Heb jij zin om je conditie op peil te houden, lekker te lopen maar ook wat lichte krachttraining te doen? Onder leiding van Bert Westland verkennen we wekelijks het bos bij ’s Graveland. De training is geschikt voor alle niveaus en bestaat uit een afwisseling van duur- en interval training, circuit en coretraining, schaatspassen en sprongen. Qua oefeningen en tempo houdt Bert rekening met de verschillen in de groep. Na de zomer zal er ook aan de slag worden gegaan met de spieren die je gebruikt voor het schaatsen, dus in oktober sta je weer fris op het ijs. Kom je ook met ons meetrainen?! Junioren zijn welkom vanaf een jaar of 14.

Heb je interesse? Meld je aan bij Bert Westland via +31 6 37352590.

Fietstraining

Op de fiets - Donderdag 19.00 uur

Fietstraining van start
Wil je deze zomer echt gericht aan de slag en je conditie verbeteren op de fiets? Samen met je trainingsmaatjes word je door onze fiets-trainer Keyan Bom uitgedaagd om tot het uiterste te gaan. Tijdens de rit houden we goed rekening met elkaar, maar enige fiets-ervaring is wel fijn. Wil je een keertje mee om proef te rijden? Je bent van harte welkom! Junioren zijn welkom vanaf een jaar of 16.

Heb je interesse? Meld je dan aan bij Keyan Bom, bij voorkeur via de mail: Keyanbom@hotmail.com

We willen je wel vragen alle Corona-maatregelen in acht te nemen. Buiten sporten mag nu in groepjes van 4. De trainers instrueren meerdere groepjes van 4 sporters. Dat viertal blijft de hele training bij elkaar. Men wisselt dus niet van groepje! De groepjes blijven 1.5 m uit elkaar.

Skeeleren

Voor de jeugd en junioren

Skeeleren
Ook dit jaar wordt er weer op het Handbalveld geskeelerd met de allerjongste Viking-jeugd (tot circa 11 jaar). We zijn heel blij dat we dit jaar nog gebruik kunnen maken van het veld! We hebben nieuwe trainers hiervoor: Tessa, Astrid en Kyan. Heel veel plezier en succes! En daarnaast ook wat nieuwe (reserve) trainers te weten Martijn, Theo en Gerard. Superfijn dat jullie een bijdrage willen leveren.

Naast de jongste jeugd zijn er ook junioren die in Baambrugge aan de slag gaan. Op donderdagavond werken we samen met de 5 dorpen (twee tijdstippen: 18.15 uur en 19.00 uur) en op vrijdag met de vereniging van Baambrugge zelf. Wil je hier meer over weten? Neem dan even contact op met de jeugdcommissie (jeugdcommissie@stgviking.nl). Zij zullen je doorverwijzen.

Bestuurswissel

Help jij ook mee?

Het lijkt nog even weg, de ALV op 30 juni, maar toch is het snel zover en we hebben nog een vacature te vervullen. Inmiddels hebben we een potentiële kandidaat als penningmeester, zijn naam houden we nog even geheim. De andere zeer waardevolle én relevante vacature op de ledenadministratie is nog niet vervuld. Een mooie vrijwilligers-job die je goed op je eigen tijd kunt vervullen. Het enige wenselijke is dat je een beetje accuraat bent en het leuk vindt om mensen per e-mail of telefonisch te woord te staan. De basis staat goed en is het afgelopen jaar goed onderhouden door Ester van Rooij. Ze was er – met uitzondering van de seizoenstart, dan is het altijd even spits – gemiddeld 3 uur per maand mee bezig. Met een zorgvuldige overdracht een mooie job om in te vullen. Help jij ons een handje mee?

Wil je meer weten? Neem even contact op met Henk Jan (+31 6 11371358) of Sanne (+31 6 45858025).

Op de agenda

De ALV wordt verplaatst naar woensdag 30 juni. Een uitnodiging hiervoor volgt t.z.t. Heb jij een goede tip voor een mooie locatie buiten en/of een buitenruimte tot je beschikking? Dan horen wij het graag. Meld je even via secretaris@stgviking.nl.
custom custom custom custom custom 
MailPoet