Stg Viking Sticky header logo 2x
Stg VIKING Nieuwsbrief

Van de Voorzitter

nieuwsbrief nr 4 ijs
Wij zien elkaar op het ijs” met die woorden besloot ik mijn tekst in de vorige Nieuwsbrief. Dat dat op de Vecht kon zijn had ik toen niet kunnen vermoeden. Wat een cadeautje van de natuur afgelopen week!

Het blijft mij altijd verbazen hoe weersvoorspellingen van dalende temperaturen en vorst, vaak nog voor het eerste ijs is gevormd, het schaatsvirus bij iedereen activeert. De discussie over het al dan niet doorgaan van de Elfstedentocht in een land met 17 miljoen ijsmeesters (naast voetbalcoachen en virologen). Waarin een klein land groot kan zijn.

Op de dinsdag werd ik al gebeld door de wethouder van Weesp met de vraag of de Stg Viking, bij voldoende sterk ijs, weer een schaatsfestijn voor de jeugd kon mede-organiseren. Ook Sanne werd hierover geïnterviewd door Het Weespernieuws. Daarmee blijkt maar weer dat er drie jaar geleden door een aantal van onze leden een uitstekende reclame voor onze schaatsclub is gemaakt. Dat gevoel van reclame krijg ik ook als ik al die blauw-gele jasjes tegenkom op de Vecht bij Weesp, maar ook op Naardermeer, Ankeveense plassen en op de Vuntus bij Loosdrecht. En via WhatsApp verschillende filmpjes van Gouwzee, Ijsselmeer, randmeren, Loosdrechts plassen etc.. Hoewel het lijkt alsof het voorjaar al is begonnen met temperaturen boven 15 graden, willen wij het natuurijs gevoel nog even vasthouden: via mooie beelden! Je leest het verderop in deze Nieuwsbrief.

Afgelopen dinsdag hoorde ik op de radio dat ruim 40.000 mensen zich hebben moeten laten behandelen bij eerstehulpposten met gebroken ledematen of hoofdletsel vanwege een val tijdens deze winterse week. Op de kunstijsbaan is de kans dat je in een diepe scheur rijdt niet groot, toch is het gebruik van een helm de afgelopen jaren flink toegenomen en zien we ze steeds meer. Zeker het overwegen waard voor komend seizoen, mocht je nog twijfelen.

Ondanks de strikte lockdown blijft de Jaap Eden ijsbaan open. Door de avondklok zijn enkele uren wat ingekort en is één uur komen te vervallen, maar de meesten leden kunnen blijven schaatsen. Ook hier zijn we nog steeds goed zichtbaar door onze jasjes. Houdt je ook daarom nu nog even goed aan de regels, dan rijden we het seizoen mooi uit! Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de website van de Jaap Edenbaan.

Wij zien elkaar op het ijs. Blijf gezond!

Henk Jan Buurman

Fotowedstrijd

“Geel, Blauw, Rood” in de sneeuw en op het ijs

Foto fam 3 generaties_nieuwsbrief5
Wauw, wat een prachtige beelden hebben wij gezien vorig weekend. Mocht jij nu ook een mooie foto hebben geschoten, wil je die dan met ons delen? We gaan namelijk aan de slag met onze website, die kan wat verfrissing gebruiken. En hoe mooi is het als we echte recente foto's van Viking-schaatsers op de pagina's kunnen plaatsen! Alles mag, vorm vrij: de enige vereiste(n) zijn dat we graag een Viking-jasje / outfit ergens op de foto willen zien, zodat het herkenbaar is voor onze vereniging. En denk daarnaast aan de thema’s ‘plezier’ en ‘sportiviteit’. Hierboven vast een voorbeeld, met 3 generaties familie Oudejans op de Vecht.

Foto’s kunnen ingestuurd worden tot uiterlijk 8 maart 2021 naar: secretaris@stgviking.nl. De winnaars ontvangen een leuke attentie en enkele van de foto’s zullen, na toestemming, gebruikt worden om onze (nieuwe) Viking site kleur te geven.

Viking Jeugdschaatsen

"vol is vol"(?)

Foto Viking jeugd Driemond_nieuwsbrief5-min (1)
Het aantal jeugdschaatsers op de zaterdagochtend bij de Viking is dit seizoen weer verder gegroeid, waar we erg blij mee zijn! Qua groepsgrootte zitten we inmiddels helaas min of meer aan het maximum.

We zijn verheugd dat, naar aanleiding van ons vorige bericht, een nieuwe coördinator zich gemeld heeft voor het jeugdschaatsen van de zaterdagochtend! Maar met het natuurijs de vorige week en al de nieuwe jonge gezinnen in de nieuwbouw in Nieuwersluis verwachten we voor het volgende seizoen nog meer jeugdleden. Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste leden of ouders om ons volgend jaar te assisteren bij het jeugdschaatsen als trainer of begeleider. Lijkt dat je leuk of wil je hier meer over weten? Neem contact op met onze trainer coördinator Willem van Lindenberg, via training@stgviking.nl.

Bestuurswissel

Help jij mee?

Het lijkt nog even weg .. de ALV, maar het is zo weer juni. En voordat jullie allen de schaatsen in het vet hebben gezet, willen we toch even je tijd vragen voor een gewetensvraag. Heb jij stiekem toch geen tijd ons af en toe te helpen? We zijn een mooie vereniging, met veel actieve schaatsende leden én een actieve agenda (als er geen Covid-19 is). Afgelopen winter hebben een aantal bestuursleden hun activiteiten doorgezet, maar we zouden het super leuk vinden als we ons team kunnen versterken met nieuwe energie en mensen! Daarom (opnieuw) in de etalage:
  • Penningmeester M/V
  • Ledenadministratie M/V
Beide functies hebben als voordeel dat je je eigen tijd goed kan indelen! Wil je meer weten? Neem even contact op met Henk Jan Buurman (06-1137 1358) of Sanne de Boer (06-4585 8025).

Op de agenda

De Jaap Eden baan is, als het niet te snel voorjaar wordt, in principe open tot en met zondag 21 maart a.s. Wij volgen daarnaast nauwgezet de persconferenties, omdat we wel weer zin hebben in een Viking-feestje. Tot die tijd schaatsen we onze laatste ronden én gaan we aan de slag met de voorbereiding van het zomerseizoen!
custom custom custom custom custom 
MailPoet