Stg Viking Sticky header logo 2x
Stg VIKING Nieuwsbrief

Van het bestuur

nieuwsbrief nr 4 ijs
We sluiten de eerste helft van dit schaatsseizoen met gemengde gevoelens af: blij dat wij toch nog steeds mogen schaatsen op de Jaap Eden baan, maar wat missen we de warme chocolademelk en biertjes na afloop!

In de vorige nieuwsbrief kondigden we – onder voorbehoud – nog een alternatieve dag van de Viking aan op 27 december aanstaande. Gezien de omstandigheden op dit moment, hebben we besloten deze dag niet door te laten gaan. Dit is met pijn in ons hart, want we keken er naar uit jullie op passende wijze te ontmoeten! De komende maanden houden we vinger aan de pols, en wat in het vat zit.. verzuurt niet!

Voor nu wensen we jullie allemaal fijne feestdagen. Blijf lekker naar buiten gaan, schaatsen wanneer dat kan en eet vooral een extra sinaasappel om fit te blijven. Ook sterkte voor wie dat nodig heeft: puzzels om thuis te werken, zorgen om zieke kennissen en familielieden. Via dit bericht namens alle Vikingers een hart onder de riem. En graag tot ziens op het ijs!

Namens het bestuur,

Sanne de Boer

(Jeugd) Trainers gezocht!

Knipsel
Zoals jullie weten zijn we een gezonde schaatsvereniging en hebben we veel actieve leden. De interesse voor de schaatsport neemt toe en we hebben soms moeite om iedereen goed geplaatst te krijgen. De beschikbaarheid van trainers vormt hierbij momenteel een aandachtspunt. Voor elk uur waar wij schaatstrainingen aanbieden willen we gekwalificeerde trainers op het ijs hebben staan, evenals voldoende trainers zodat iedereen op zijn/haar niveau training kan volgen. Je weet het vast uit ervaring: het is fijn als je lekker door kan rijden wanneer dat kan en niet onnodig lang moet wachten op uitleg.

Om verschillende praktische redenen is ons trainersteam het afgelopen seizoen uitgedund. Dit betekent dat we op zoek zijn naar leden die het leuk vinden zich te laten opleiden tot (jeugd)trainer!

Je hoeft nog geen trainer te zijn, maar wel interesse hebben om meer te leren! Hiervoor volg je o.a. een cursus en ga je komend seizoen in samenwerking met een ervaren trainer voor de groep staan. Dagen en tijden zijn bespreekbaar. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om 1x in de twee weken een training te geven, als je iedere week op de baan iets te veel vindt.

Heb je interesse of wil je meer weten? Neem contact op met Willem van Lindenberg via training@stgviking.nl en geef jouw schaatscarrière een nieuw impuls; het is echt leuk!

Oefenwedstrijden voor de jeugd

Uitslagen schaatswedstrijden
Gelukkig zijn er weer beperkte mogelijkheden om een trainingswedstrijd te rijden. Onze jeugdleden hebben hier gebruik van gemaakt!

De selectierijders zoals Luuk van Stuivenberg en Valerie Vinken, hebben in november al gelegenheid gekregen wat ritten te rijden. Maar zoals voor alle oefenwedstrijden geldt: de uitslagen worden niet gepubliceerd.
  • Op zaterdagavond 5 december hebben Milou Ruurs en Kay Zhe van Es het spits afgebeten. Helaas nog niet super succesvol qua PR’s. Kay Zhe had wel een PR op de 100m, maar meer dankzij een verkeerde registratie vanwege vorig jaar.
  • Op zaterdag 19 december hebben onze jongste wedstrijdrijders Sven en Koen Tas beide hun eerste 300 meter gereden, waar Sven met een tijd van 40:33 over de finish kwam en Koen met 42:10. Koen had een beetje pech, omdat hij meende dat er een valse start gegeven was en dus inhield.
  • Daarna reden Milou Ruurs, Tjibbe Nyqvist en Simon Vellekoop. Simon reed twee mooie PR’s op de 100 en de 500; 13:36 en 55:39. Milou reed ook een PR en voor het eerst onder de 13 seconden op de 100 m; 12:99. Tjibbe had wat materiaalpech en moet nog even wachten op zijn PR’s.
De volgende trainingswedstrijd is op zaterdag 2 januari. Het is geen officiële wedstrijd, maar het biedt komende weken wel de kans om toch nog een keer een echte start te oefenen. Wil je meedoen? Fokko stuurt elke week (donderdag of vrijdag) zodra het bekend is een mail met de uitnodiging, waarop staat hoe je je aanmeldt en welke afstanden gereden worden. Heb je geen mail ontvangen of denk je hem gemist te hebben? Meld je dan even via wedstrijden@stgviking.nl of 06-52599341.

Belangrijk:
  • Rijders moeten jonger zijn dan 18 jaar EN een wedstrijdlicentie EN een trainingabonnement op Amsterdam hebben.
  • Er zijn geen handklokkers. Tijden worden opgenomen met ET. De tijden tellen niet mee voor ranglijsten en worden niet gepubliceerd op inschrijven.schaatsen.nl.
  • Kleedkamers zijn niet open!
  • Geen publiek.
custom custom custom custom custom 
MailPoet