Stg Viking Sticky header logo 2x
Stg VIKING Nieuwsbrief

Van de Voorzitter

Henk-Jan Buurman
De ijsbaan is open met weliswaar enige restricties en aanpassingen vanwege Corona, maar voorlopig kan er op de Jaap Edenbaan geschaatst blijven worden.

Het belang van blijven sporten in deze tijden wordt door gezondheidsexperts steeds benadrukt. Of de Jaap Edenbaan open blijft hangt in grote mate af van hoe wij ons aan de richtlijnen houden, zowel op en als naast de baan. Blijf op de hoogte van de laatste updates via de website van de Jaap Edenbaan.

De afgelopen weken heb ik een ‘nadeel’ van onze kleurrijke schaatskleding mogen ervaren. Regelmatig werd ik aangesproken op het feit dat "de Vikingers” zich niet voldoende aan Corona richtlijnen zouden houden. Bij nader inzien bleek niet alleen dat onze schaatsers nog wat moesten wennen aan de nieuwe regels, maar ook waren wij als groep het meest herkenbaar! Daardoor hebben wij wél verschillende waarschuwingen gekregen. Nu gaat het al een stuk beter en dat is maar goed ook; de baancommissie kan namelijk besluiten om individuele rijders en/of verenigingen de toegang tot de baan te ontzeggen bij herhaaldelijk overtreden van de regels.
Maar ‘ieder nadeel heb zijn voordeel', want het is maar weer eens aangetoond dat wij als Vikingers een opvallende verschijning op de ijsbaan zijn– dat is toch mooi, ook voor onze sponsors.

Wij zien elkaar op het ijs. Blijf gezond!

Henk Jan Buurman

Geen Dag van de Viking, maar ...

Met de huidige beperkingen en onmogelijkheden om ‘eigen’ ijs te organiseren, verwachtten wij dat een schaatsfestijn als 'Dag van de Viking' dit schaatsseizoen niet uitvoerbaar zal zijn.

Toch, mits we dat kunnen uitwerken binnen de (misschien binnenkort iets versoepelde) regels, willen we iets sportiefs organiseren op 27 december. Geen 'Dag van de Viking' maar 'Nacht van de Viking'. We laten snel van ons horen hoe, wat en of dit zal doorgaan, maar houdt tot die tijd in ieder geval je agenda vrij!

Wedstrijdrijden voor jeugd tot 18 jaar

Uitslagen schaatswedstrijden
De komende zaterdagen kunnen er oefenwedstrijden gereden worden voor de jeugd tot 18 jaar. De eerste was gisteravond en zaterdag 12 en 19 december kunnen er waarschijnlijk ook oefenwedstrijden gereden worden. Hiervoor graag zo snel mogelijk aanmelden bij de baan (tc.jaapedenbaan@gmail.com) met cc aan wedstrijden@stgviking.nl. Afstanden die gereden kunnen worden zijn:
  • 300/300 12 kwartetten 19.40 uur tot 20.20 uur
  • 100/500 12 kwartetten circa 20.40 uur tot 21.20 uur
  • 1500m 6 kwartetten circa 21.40 uur tot 22.00 uur
Dit zijn geen officiële wedstrijden; ze tellen dus niet mee voor een klassement. Ondanks het niet meetellen voor een klassement, bieden deze oefenwedstrijden de komende weken wel de kans om toch nog een keer een echte start te oefenen. Wil je meedoen, heb jij de mail met instructie van Fokko gemist? Stuur een mailtje of berichtje naar wedstrijden@stgviking.nl of 06-52599341.

Belangrijk:
  • Rijders moeten jonger zijn dan 18 jaar EN een wedstrijdlicentie EN een trainingabonnement op Amsterdam hebben.
  • Er zijn geen handklokkers. Tijden worden opgenomen met ET. De tijden tellen niet mee voor ranglijsten en worden niet gepubliceerd op inschrijven.schaatsen.nl.
  • Kleedkamers zijn niet open!
  • Geen publiek.

Sinterklaas op het ijs!

Sint op het ijs@
Sint op het ijs
Afgelopen zaterdag was het weer zover: Sinterklaas en zijn Pieten kwamen langs bij het jeugdschaatsen. Iedereen kreeg natuurlijk weer heerlijke pepernoten en er werden luidkeels sinterklaasliedjes gezongen! Hierboven een kleine sfeerimpressie.
custom custom custom custom custom 
MailPoet