Stg Viking Sticky header logo 2x
Stg VIKING Nieuwsbrief
Beste Vikingers,

Allereerst ook namens het bestuur een gelukkig, gezond en sportief 2020 toegewenst! We hebben behoorlijk wat nieuwtjes, dus tijd voor de eerste nieuwsbrief van 2020!

In deze nieuwsbrief zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:
  1. Schaatskamp 2020 (save the date)
  2. Dag van de Viking 2020 (save the date)
  3. Helmplicht jeugdschaatsen
  4. Donatie Rabobank Clubactie
  5. Donatie ING
  6. Clubklassement marathon
  7. Nieuwe privacybeleid in voorbereiding
  8. Highlights enquête over waardering trainingen

1. Schaatskamp - 13 t/m 15 maart 2020

schaatskamp
De datum voor het jaarlijkse schaatskamp in Groningen is bekend. Het vindt plaats in het weekend van 13 t/m 15 maart 2020. Reserveer deze datum alvast en ga een keer mee, want het is altijd een heel gezellig en sportief weekend – voor jong en oud. De inschrijving opent ergens aankomende week. Houd daarom de mails en social media van Stg Viking in de gaten!

2. Dag van de Viking - 9 februari 2020

MAIL-DAGVDVIKING
Vorig jaar was er geen Dag van de Viking, maar vierden we ons lustrum op de Jaap Edenbaan, onze ‘thuisbasis’. Dat bleek gezien de opkomst een perfecte locatie voor iedereen. Daarom nodigen we dit jaar alle leden graag weer uit om op zondag 9 februari naar de Jaap Edenbaan te komen om onze rode mutsen weer te tonen. Verzamelplek is het Chalet op de Jaap Edenbaan. Meer informatie volgt zo snel mogelijk.

3. Helmplicht jeugdschaatsen

Vinking-helm
Sinds de start van het seizoen 19/20 is het voor de kinderen van het jeugdschaatsen verplicht om een helm te dragen. Met de financiële ondersteuning van Houtman Schaatsen, Architectenburo Galesloot en GCB Techniek hebben we weer voor een sterk gereduceerd tarief Viking-schaatshelmen kunnen aanbieden aan onze jeugdleden. Dat maakt de schaatsoutfit helemaal af!

4. Donatie Rabobank Clubactie

RaboClubsupport actie-viking
Meedoen aan de Rabobank Clubactie begint een traditie te worden.Ook het afgelopen jaar hebben we meegedaan en konden Rabobank-leden op ons stemmen. Dat heeft ruim € 865,- opgeleverd! Het geld is voornamelijk bestemd voor het opleiden en bijscholen van onze (toekomstige) trainers. We willen iedereen die op ons gestemd heeft graag bedanken. Volgend jaar weer!

5. Donatie ING

ing-donatie
Dankzij Caroline ter Burg hebben we als vereniging een donatie van € 1000,- mogen ontvangen van de ING. Caroline werkt bij de ING. Daar is intern een regeling dat je als werknemer een vereniging kunt voordragen voor het krijgen van een donatie, mits je een goede bestemming voor het geld hebt. Caroline heeft als bestemming schaatskleding (bijdrage voor schaatspakken, schaatsjasjes e.d.) gekozen. We kunnen deze donatie goed gebruiken en zijn er erg blij mee!

6. Clubklassement marathon rijden

Aanmelden marathonschaatsen
16 Viking-leden rijden marathons. Meestal op de woensdagavond. Aan de marathons doen in totaal rijders van 23 clubs mee. Afhankelijk van je uitslagen krijg je punten. Die worden opgeteld per club. Daardoor ontstaat een clubklassement. De clubs die aan het einde van het seizoen op plaats 1 t/m 5 staan winnen een bedrag voor de vereniging. Dit seizoen doen we het heel goed. We staan op dit moment 4e in de tussenstand. We hopen dat dit een mooie stimulans is voor de rijders om nog zo veel mogelijk punten te verzamelen voor Stg Viking. De derde plek is misschien nog haalbaar. Sinds vorig seizoen hebben we mooie Viking-marathonpakken. Misschien zijn de nieuwe pakken wel de reden dat we het zo goed doen?

7. Nieuw privacybeleid in de maak

De nieuwe AVG wet zorgt voor verenigingen voor veel gedoe. Er moet steeds om toestemming worden gevraagd voor van alles en nog wat. Dat is praktisch onhandig en inefficiënt. We werken binnen het bestuur aan een nieuwe privacyverklaring, waardoor o.a. het steeds moeten vragen om toestemming overbodig wordt. Later volgt hier meer informatie over.

8. Highlights enquête over trainingen

Zoals jullie hebben gemerkt heeft Willem een enquête gehouden onder de leden om te peilen hoe onze waardering voor de trainingen is en wat onze wensen zijn. Van de 150 uitgezette enquêtes kwamen er 50 ingevuld terug. Onze trainers kregen heel veel complimenten. Ook kwamen goede tips en aandachtspunten binnen, zoals: individuele aandacht, aandacht voor niveauverschillen en zelfs een verzoek om video-analyse in te zetten; best lastig voor de trainers om dit te realiseren binnen een (grotere) groep. Willem heeft alle uitkomsten aan de trainers teruggeven en blijft aan de slag om de trainingen met feedback van de leden te verbeteren.
custom custom custom custom custom
MailPoet